Voor persoonlijk advies

Net even wat meer aandacht!

Annuleringsverzekering

01-06-2017

Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten die u al gemaakt heeft als u de reis moet annuleren. Bijvoorbeeld vanwege een sterfgeval, ontslag of echtscheiding. Het moet gaan om een situatie die u bij het afsluiten van de annuleringsverzekering nog niet zag aankomen. U krijgt de reissom dan geheel of gedeeltelijk retour.De verschillen tussen verzekeraars hierin zijn groot. Kijk dus goed in de voorwaarden welke gebeurtenissen gedekt zijn voordat u een annuleringsverzekering afsluit.

Samengestelde reis (let op!)

Een samengestelde reis is een reis waarbij u alle onderdelen zelf, los van elkaar, boekt. Dit in tegenstelling tot een pakketreis, waar vlucht, hotel en andere zaken als een geheel geboekt worden. Samengestelde reizen zijn niet altijd standaard verzekerd. Als een onderdeel uitvalt en daardoor de gehele reis niet door kan gaan, krijgt u alleen een vergoeding voor het betreffende onderdeel.

Garantiedekking

Sommige verzekeraars bieden een zogenaamde garantie-annulering tegen meerpremie. Dit houdt in dat u bij een ziekenhuisverblijf of voortijdige terugkeer naar huis de volledige reissom terugkrijgt, in plaats van een evenredig deel. Een aanrader als u lang gespaard heeft voor een verre reis. U betaalt hier wel extra premie voor.

Standaard of Allrisk Annuleringsverzekering?

U kunt voor uw reis een standaard Annuleringsverzekering of een Allrisk Annuleringsverzekering kiezen. Beide gelden voor vertrek én tijdens uw vakantie. Hebt u de Allrisk Annuleringsverzekering voor uw reis? Dan bepaalt u zelf om welke reden u uw vakantie annuleert of eerder beëindigt. Zo kunt u uw vakantie bijvoorbeeld ook annuleren omdat uw beste vriend(in) ernstig ziek wordt. U krijgt voor deze extra annuleringsredenen dan 75% van uw annuleringskosten vergoed. In onze voorwaarden leest u wat u vergoed krijgt en welke uitzonderingen er zijn.

U kunt géén beroep doen op de Allrisk Annuleringsverzekering wanneer u geen zin heeft in de vakantie, u vindt dat het te veel regent of vervelend weer is, de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij failliet is of u vanuit het Calamiteitenfonds al recht op een uitkering heeft.

Wel of geen annuleringsverzekering afsluiten?

Net als bij iedere andere verzekering, moet u ook bij een annuleringsverzekering afvragen of u het risico van annuleren zelf kunt en wilt dragen. Het is altijd vervelend om een vakantie te moeten annuleren, maar is dat de premie voor een annuleringsverzekering waard? Daarnaast krijgt u niet altijd uw geld terug. Dit is afhankelijk van de voorwaarden en de aard van de annulering.Bij goedkopere reizen is het te overwegen of u het annuleringsrisico zelf wilt dragen. Bij dure, verre reizen is een annuleringsverzekering wel verstandig en dan het liefst een verzekering met een hoge dekking (verzekerde bedragen).

Onderdeel van de pakketverzekering

Net als bij de reisverzekering kunt u ook hier kiezen voor een aflopende of doorlopende annuleringsverzekering. Uw annuleringsverzekering kan onderdeel uitmaken van een gecombineerde pakketverzekering.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top