Wij ontzorgen door financiële rust en zekerheid

Dat is onze missie.

Algemene voorwaarden

01-10-2021

Vaak staat op een offerte de volgende standaardzin: “Op deze offerte zijn de algemene voorwaarden van bedrijfsnaam/branche van toepassing”. Veel ondernemers denken dat dit voldoende is, en sturen de algemene voorwaarden niet mee, maar is dat ook echt zo? Nou, het antwoord daarop is makkelijk. Dit is niet voldoende. Voor het van toepassing verklaren van de algemene voorwaarden kunt u een standaardzin opnemen op de offerte. Zorg ervoor dat de zin die op de offerte staat ook daadwerkelijk overeenkomt met hoe het in de praktijk gaat. Staan de voorwaarden dus op de achterzijde van de offerte? Benoem dit dat in uw standaardzin. Meesturen kunt u eenvoudig doen door een kopie toe te voegen of ze op de achterzijde van de offerte af te drukken.

Elektronisch contracteren

Sluit u elektronisch contracten, dan moet u ze elektronisch toezenden. Verwijs dan niet alleen naar uw internetwebsite (waar ze op staan), maar stuur ze bijvoorbeeld in PDF toe. Hiervoor gelden specifieke vereisten. De voorwaarden moeten onder andere opgeslagen kunnen worden en u mag de voorwaarden waar de klant mee akkoord is gegaan niet eenzijdig kunnen wijzigen.

Gevolgen

Stuurt u de voorwaarden niet mee of pas met de factuur, dan kan de klant zeggen dat ze niet van toepassing zijn. En geloof ons: als er problemen zijn en de klant juridisch advies inwint is dit de eerste vraag die een jurist stelt. U kunt dan bijvoorbeeld geen beroep doen op een garantiebepaling of een beperking van de aansprakelijkheid.

Actiepunt

Ga eens na hoe u het contractproces heeft ingericht. Gebruikt u de algemene voorwaarden wel op de juiste manier?

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top