Wij ontzorgen door financiële rust en zekerheid

Dat is onze missie.

Alarmdoormelding goed geregeld?

01-08-2014

Alarmdoormelding ging jarenlang via ISDN, vooral omdat er geen goed alternatief was. Er was wel behoefte aan alarmdoormelding via internet, maar dit was lang onbetrouwbaar. Ook ontbraken normen, waardoor de verbinding niet te certificeren was en de betrouwbaarheid van de alarmdoormelding niet kon worden geborgd. Beveiligingsbranche en verzekeraars zijn hiermee daarom terughoudend geweest. Inmiddels zijn die normen er wel, en heeft het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid de Verbeterde Risicoklassen Indeling hierop aangepast. Dat betekent dat eigenaren van alarmsystemen kunnen overstappen zonder toestemming van de verzekeraar; die kan er nu namelijk vanuit gaan dat de doormelding goed geregeld is.

Tijdig actie ondernemen
Nu er goede alternatieven zijn, en meeste bedrijven daarvoor zijn toegerust, stopt KPN definitief met DigiAccess Alarm. Vanaf januari 2015 is de dienst niet meer operationeel, maar al sinds deze zomer krijgt de dienst geen ondersteuning meer. Dat kan betekenen dat bij een inbraak mogelijk geen melding wordt gedaan bij de alarmcentrale. Met alle gevolgen van dien, want geen goede doormelding, betekent geen verzekeringsdekking.

Gebruikers van de dienst moeten dus kiezen voor een nieuw alternatief. En dat betekent meer dan een andere stekker inpluggen, ook volgens de eisen van de VRKI en Europese normen. Zo moet er sprake zijn van een dubbele verbinding, zodat de melding ook doorkomt bij sabotage of storing. Het is dus belangrijk tijdig actie te ondernemen om niet voor vervelende verrassingen te komen staan.
 
(Bron: KPN, Nationale-Nederlanden)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top