Omdat u niet altijd alleen bent

Wij schatten uw risico's goed in.

Airbnb en verzekeren

01-02-2019

Steeds meer mensen kiezen er voor hun huis soms te verhuren via Airbnb. Naast dat het financieel wat oplevert onstaan er ook leuke sociale contacten. Vaak wordt er niet aan gedacht om de verzekeraar te informeren. Want het verhuren heeft invloed op zowel de inboedel- als opstalverzekering. Het verhuren van een (deel van de) woning is meestal niet verzekerd op de gewone woonverzekering.

Privé gebruik

De inboedelverzekering en opstalverzekering die u als particulier afsluit, zijn er op gericht dat u de woning en inboedel alleen gebruikt voor privé-zaken. Indien u de woning gaat verhuren genereert u inkomsten en dan is er geen sprake meer van privégebruik. Volgens de polisvoorwaarden bent u verplicht hiervan melding te maken bij uw verzekeraar. Dit geldt ook voor verhuur via organisaties als Airbnb.

Zorgwekkend

Verhuurders realiseren zich niet dat de verzekering van het huis en de inboedel niet meer geldt bij verhuur en dat is zorgwekkend! Het kan dan zomaar gebeuren dat u een mogelijke schade niet vergoed krijgt of dat de verzekering zelfs wordt beëindigd!  Woonverzekeringen zijn op dit moment nog niet goed aangepast op de ontwikkeling in de samenleving van spullen delen zoals Airbnb, Uber of Snappcar.

Oplossing

De oplossingen in de markt zijn nog beperkt. Dat zal in de toekomst allemaal wel wat gaan veranderen. Wij hebben de ingangen om u te voorzien van de juiste oplossing. De kans is dan wel aanwezig dat u van verzekeraar moet veranderen. U betaalt dan een geringe meerpremie voor het meeverzekeren van verhuur van (een deel van) uw woning.  

Verzekering van Airbnb voor schade aan uw huis tijdens verhuur

Naast de inboedelverzekering en opstalverzekering van u zelf,  heeft,heeft ook Airbnb een verzekering voor schade aan uw woning of inboedel. Dat noemen ze de verhuurdersgarantie. De dekking is heel ruim, € 800.000. Daar zitten alleen wel voorwaarden aan. Schade aan kostbaarheden is beperkt verzekerd, persoonlijke aansprakelijkheid (zie hieronder) en schade in gemeenschappelijke ruimtes (speelt bij appartementen) is niet gedekt. Verder moet u een schade eerste proberen te regelen met de huurder en binnen 14 dagen melden bij Airbnb. Doet u dat niet? Dan kunt u niet meer aankloppen bij Airbnb. Ook is een proces verbaal meestal verplicht. Let op, Airbnb en Wimdu hebben zo’n verzekering. Niet alle verhuursites hebben dat.

Aansprakelijkheid bij verhuur woning via Airbnb

De schade door het verhuren van uw woning kan nog veel erger uitpakken dan een vlek op de vloerbedekking en een kapotte vaas. De huurder kan u ook aansprakelijk stellen als hij schade oploopt door uw eigendommen. Zo’n schade kan flink in de papieren lopen als de huurder letsel heeft opgelopen. Denk aan een val door het struikelen over uw kleed, of een trapleuning die afbreekt. Hier speelt hetzelfde probleem als bij de woonverzekeringen.

Een gewone aansprakelijkheidsverzekering biedt hier meestal dekking voor. Check wel altijd even de polisvoorwaarden van uw aansprakelijkheidsverzekering of bel ons: 088-7654054. Wij helpen u graag.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top