Omdat u niet altijd alleen bent

Wij schatten uw risico's goed in.

AFM komt met "provisiebrochure"

31-12-2012

Het initiatief van de toezichthouder werd eind vorige week tegelijkertijd wereldkundig met de publicatie van de definitieve teksten van het gewijzigde Besluit gedragstoezicht financiële ondernemingen (Bgfo 3). Zowel op de speciale webpagina op de AFM-site als in de digitale folder krijgen consumenten uitleg over wat provisie precies is en voor welke producten de consumenten de adviseur straks rechtstreeks moeten gaan betalen.

"Financieel advies was nooit gratis", voegt de toezichthouder daar nog aan toe. Op de site en in de folder is ook aandacht voor execution only. "Let op: Complexe producten zijn niet eenvoudig. Alles zelf doen is niet voor iedereen geschikt". De AFM heeft ook nog enkele tips bij het bepalen van de keuze voor een adviseur. De toezichthouder "adviseert om de dienstverlening en kosten van de adviseur met elkaar te vergelijken. Is de financiële adviseur echt onafhankelijk of is deze verbonden aan één of meerdere banken of verzekeraars? Vraag ook naar mogelijkheden om de prijs te verlagen. Kun je bijvoorbeeld door zelf meer dingen te doen, de prijs verlagen?" Een week voor de Kerst kwam ook het Verbond van Verzekeraars met een consumentenfolder over het provisieverbod.

bron: Assurantie Magazine

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top