Van alle markten thuis

Ook voor het zwaardere werk!

Adviseurs aan de studie

01-05-2015

Adviseurs aan de studie
Sinds 1 januari 2014 geldt er een nieuw diplomastelsel voor financieel adviseurs. Iedere financieel adviseur moet voor zijn vakgebied voor 1 april 2016 deze nieuwe diploma's gehaald hebben. Zonder dit nieuwe diploma mag de financieel adviseur niet langer adviseren.

Voor de hele financiële sector is dit een ingrijpende verandering. Het stelsel heeft de volgende kernpunten:

  • Elke financieel adviseur moet uiterlijk 1 april 2016 in het bezit zijn van een Adviseursdiploma. Zonder dit nieuwe diploma mag  de adviseur niet langer adviseren.
  • De financieel adviseur moet niet alleen vakinhoudelijk up-to-date zijn. Ook zijn competenties, vaardigheden en professioneel gedrag worden uitgebreid getoetst.
  • Permanent Actueel: iedere adviseur en iedereen die inhoudelijk klantcontact heeft, moet aantoonbaar op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het vakgebied.
  • Permanente Educatie: de adviseur is verplicht eens in de drie jaar per vakgebied een wettelijk PE-examen af te leggen.

De eerder behaalde (vak) diploma's dienen te worden ingewisseld voor de nieuwe diploma's. Hiermee wordt er permanent een totale nieuwe richting gegeven aan de vakbekwaamheid van de financieel adviseur.

Indien de adviseur zijn diploma's niet haalt voor1 april 2016 dient hij te stoppen met zijn advieswerk. Hij zal dan een adviseur aan moeten nemen of zijn bedrijf moeten staken. Inmiddels zijn er adviseurs die zich verenigd hebben in een stichting en is men inmiddels gestart met een proefproces.

Quorim
Binnen Quorim hebben wij inmiddels de nieuwe diploma's gehaald die nodig zijn voor de uitoefening van ons advieswerk.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top