Voor alles een oplossing

Wij denken in maatwerk.

Adviseur draait op voor onderverzekering

01-03-2012

De Rechtbank Amsterdam oordeelde dat de adviseur zijn zorgplicht heeft geschonden.

Het pand aan de Prinsengracht kwam in 2002 in de portefeuille van de adviseur terecht, nadat de verzekeringen werden overgenomen van een andere adviseur. Bij die overname is niet gecontroleerd of de door deze adviseur in 2000 vastgestelde verzekerde som nog voldeed. Het verweer van de nieuwe adviseur dat de verzekerde som ook al ten tijde van de intermediairwijziging te laag was, maakte geen indruk op de rechtbank, omdat een assurantie adviseur een eigen zorgplicht heeft om de verzekerde som te controleren.

De assurantie adviseur voerde verder aan dat de eigenaren van het grachtenpand er zelf voor hebben gekozen om de verzekering ongewijzigd te laten, ook toen het kantoor hen wees op het risico van onderverzekering. Ten tijde van de overname in 2002 zou een medewerker van het assurantiekantoor bij de nieuwe klanten op bezoek zijn gegaan en op dat risico hebben gewezen. Volgens de rechtbank had het voor de hand gelegen als hiervan aanvullend schriftelijk bewijs voorhanden zou zijn geweest.

De rechtbank veronderstelt dat het in de bedrijfsvoering van assurantie adviseurs gebruikelijk, zo niet verplicht is, dat alles wat met klanten wordt besproken schriftelijk wordt vastgelegd, zeker als er een risico op onderverzekering bestaat. Uit de afgelegde verklaringen van (oud)personeelsleden van de nieuwe en oude assurantie adviseur valt onvoldoende op te maken dat men heeft gewezen op het risico van onderverzekering.

De rechtbank heeft de nieuwe adviseur veroordeeld tot vergoeding van vrijwel alle niet gedekte herstel-en opruimingskosten (bijna acht ton). Inclusief de wettelijke rente en kosten loopt dat op tot bijna € 1 mln.

(bron: Assurantiemagazine)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top