Voor persoonlijk advies

Net even wat meer aandacht!

Aardbeving in Nederland

01-09-2016

Na de aardbeving afgelopen maand in Italië worden er ook in Nederland vragen gesteld. Kan ons dit ook overkomen en hoe zit het dan met de verzekeringspolis? Wij hebben in Nederland geen grote geschiedenis als het gaat om aardbevingen. De aardbeving in Roermond met een 5,8 op de schaal van Richter is de zwaarste beving die het KNMI gemeten heeft.

De aardbevingen die in Groningen (door de gaswinning) hebben de aandacht voor aardbevingsbestendige gebouwen doen toenemen. Vandaar dat het goed is om nog eens stil te staan bij uw polisdekking. De hoeveelheid aardbevingen in Groningen is zeer fors gestegen en daarmee ook de schadelast. In 2015 zijn er 112 aardbevingen geregistreerd, wat 28.680 schademeldingen heeft opgeleverd. Hoeveel er aan schade is uitgekeerd is niet eenvoudig te achterhalen. De bedragen is als voorziening worden aangehouden lopen in de vele honderden miljoenen euro's.

Geen dekking
In vrijwel alle verzekeringsvoorwaarden voor gebouwen, inhoud (inboedel) en bedrijfsschade is het risico van aardbeving uitgesloten. Zowel verzekeraars als adviseurs lijken hier vooralsnog niet of nauwelijks een rol in te spelen. In de ons omringde landen zijn er wel regelingen waarbij natuurschades (gedeeltelijk) gedekt worden. Zodra onze gebouwen meer aardbevingsbestendig gaan worden zullen er ook vragen om dekking gaan komen. Al of niet aangewakkerd door de meest recente gebeurtenis in Italië.

(bron: Beursbengel 856, J. Weijer)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top