Omdat u niet altijd alleen bent

Wij schatten uw risico's goed in.

Aanvullende verzekering

01-12-2014

De juiste dekking en persoonlijke ervaring met een zorgverzekeraar zijn van groot belang. Toch is het zo dat de meeste Nederlanders met name op de premie letten als ze kiezen voor een aanvullende zorgverzekering. Een lager premie voor de aanvullende verzekering (daar is ook met name de winst te behalen) leidt vaak tot overstappen.

De aanvullende verzekering
De overheid bepaalt jaarlijks welke zorg vergoed wordt uit de basisverzekering en welke zorg u zelf moet betalen. Voor zorg die voor uw eigen rekening is, kunt u een aanvullende verzekering afsluiten. Het gaat dan bijvoorbeeld om fysiotherapie of de tandarts. Het is niet verplicht om deze aanvullende verzekering af te sluiten.

Geen verplichte acceptatie
Verzekeraars hebben geen acceptatieplicht voor deze aanvullende verzekering. De verzekeraar mag u dus weigeren als klant. Of vragen stellen over uw gezondheid voordat de verzekeraar u accepteert.

Dekking aanvullende verzekering, wat een keuze
Indien u gezond bent en weinig tot geen zorg nodig heeft, heeft u in principe geen aanvullende verzekering nodig. De basisverzekering dekt immers de meest noodzakelijke zorg. Het is dus de eigen keuze wat u wel of niet wenst te verzekeren. Binnen onze praktijk komen we ook voorbeelden tegen van verzekerden die jaarlijks geld opzij zetten om eventuele aanvullende zorg te betalen. Alle aanbieders van ziektekostenverzekeringen bieden aanvullende verzekeringen aan. De aanvullende verzekering hoeft niet bij dezelfde verzekeraar van de basisverzekering te lopen. De aanvullende zorgverzekering valt niet onder de Zorgverzekeringswet. Dat betekent dat zorgverzekeraars zelf mogen bepalen welke aanvullende verzekeringen zij aanbieden en onder welke condities.

Indien u kiest voor een aanvullende verzekering dan wil dit niet zeggen dat deze verzekeraar ook alle zorgkosten voor u vergoedt. In nagenoeg alle gevallen gaat het over een maximum aantal behandelingen of een beperkte vergoeding. Daarboven dient u de kosten zelf te betalen. Als u kosten verwacht die buiten de basisverzekering vallen, is het slim om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Controleer van tevoren of de vergoedingen opwegen tegen de extra premie die u voor deze aanvullende verzekering.  

Kosten van de aanvullende verzekering
De kosten van de aanvullende verzekering hangen sterk af van het gekozen pakket. U vindt al een aanvullende verzekering voor een paar euro per maand. Bent u op zoek naar de meest uitgebreide dekking dan kunnen de extra premiekosten oplopen tot wel EUR 120,- per maand per persoon!

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top