Wij staan voor u klaar.

Ook als het even tegen zit.

65 procent meer inbraken

25-02-2022

Nu de meeste coronamaatregelen zijn afgeschaft, gaat ook het inbrekersgilde weer onbezorgd op pad, signaleert Interpolis. Vergeleken met een jaar terug is het aantal inbraken al met 65% gestegen. De verzekeraar waarschuwt met name carnavalsgangers voor het inbraakrisico.

Tijdens de lockdownperiodes in 2020 en 2021 kwamen inbrekers maar moeilijk aan de bak omdat veel mensen thuis bleven. Zo waren er vorig jaar 40% minder inbraken dan in 2019. Maar na iedere versoepeling van de maatregelen zag Interpolis het aantal inbraken weer toenemen. “Met het aankondigen van de recente versoepelingen (week 5) zijn er nu al 65% meer inbraken gepleegd vergeleken met dezelfde periode in 2021, toen Nederland zich in een lockdown bevond.”

Helft meer inbraken tijdens carnaval

Voor de pandemie was er jaarlijks een stijging te zien van het aantal inbraken tijdens het carnavalsweekend. En dat zal dit jaar niet anders zijn. “Dit kan extra oplopen doordat het momenteel schoolvakantie is en mensen op vakantie gaan.”Met name zuiderlingen moeten dus zorgen voor extra preventie: “In 2020 was het aantal inbraken tijdens het carnavalsweekend in de grote carnavalssteden 57% hoger dan het weekend ervoor.”Mensen vieren graag buitenshuis met elkaar carnaval en inbrekers weten dat, zegt Mireille van den Boom, verantwoordelijk voor de InbraakBarometer van Interpolis: “Daar komt bij dat als mensen een borrel op hebben, ze vaak minder alert zijn op vreemd gedrag in de buurt. Voor inbrekers een ideale situatie om hun slag te slaan.”Op provinciaal niveau boekt Limburg een stijging van 30% in aantal inbraken tijdens carnaval; in Brabant is de toename 43%. Met name in Breda, Den Bosch, Oss, Tilburg en Helmond werken inbrekers tijdens carnaval door.

Vergeleken met een jaar terug is het aantal inbraken al met 65% gestegen.

Zet muziek aan

De Achmea-dochter komt met een aantal tips, zoals zorgen dat het altijd lijkt alsof er iemand thuis is door voldoende lampen aan te laten en de fiets te nemen zodat de auto voor de deur geparkeerd blijft staan (sowieso aan te raden als iemand van plan is een glaasje te drinken). Een andere goede raad van de maatschappij uit Kruikenstad: “Zet in huis de (carnavals)muziek aan.”Interpolis wijst ook op de eigen slotentool waarmee iemand kan controleren hoe goed een slot is.

Wij wensen iedereen die carnaval gaat vieren gezellige dagen toe!

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top