Omdat u niet altijd alleen bent

Wij schatten uw risico's goed in.

2011 catastrofaal schadejaar

31-01-2012

De zware aardbeving in maart in Japan, die ook kerncentrale Fukushima raakte, is zelfs de meest kostbare natuurramp ooit.

De cijfers werden begin januari bekendgemaakt door herverzekeraar Munich Re. Het schadebedrag is ongeveer twee derde hoger dan in het vorige recordjaar 2005. Orkaan Katrina richtte toen grote verwoestingen aan in New Orleans. De totale kosten bedroegen destijds 169 miljard euro. Ook de door verzekeraars gedekte schade van 105 miljard was hoger dan in 2005 (101 miljard). Bij de catastrofes kwamen circa 27.000 personen om het leven. De zware aardbevingen in Japan in maart en in Nieuw-Zeeland in februari waren goed voor bijna twee derde van de totale schadekosten.

De meest kostbare catastrofe ooit
De meest verwoestende ramp van 2011 was de aardbeving in het Japanse Tohoku in maart. De kracht van deze beving was de hoogste ooit gemeten in Japan. Experts geven aan dat een aardbeving van deze omvang slechts eens in de 500 tot 1.500 jaar voorkomt. De schade van de aardbeving was echter nog gemiddeld dankzij strenge bouwvoorschriften, maar leidde vervolgens tot een tsunami die zijn weerga niet kende. De golf verwoestte een groot deel van de noordoostkust van het eiland Honshu en bereikte op sommige plekken zelfs een hoogte van veertig meter. Complete steden, wegen en spoorlijnen werden weggevaagd en zo’n 16.000 mensen kwamen om. Het gebied kent echter vele dijken en waarschuwingssystemen, zonder welke de golf een nog veel hogere tol had geëist. De tsunami leidde ook tot hevige schade aan enkele gebouwen van de Fukushima kerncentrale. Een gebied van enkele vierkante kilometers is hierdoor de komende jaren onbewoonbaar verklaard.

De economische gevolgen van deze (zee)beving bedragen, zelfs nog zonder de consequenties van de kernramp, zo’n 210 miljard dollar, wat dit de meest kostbare natuurcatastrofe ooit maakt.

bron: Verbond van Verzekeraars

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top