Sterk in elk werk

Wij kennen de risico's en weten de oplossingen!

1 oktober 2016

13-09-2016

Verzekeraars brengen nog maar mondjesmaat offertes uit voor het eigenrisicodragerschap bij de WGA en dit slechts na herhaalde verzoeken. Dit constateert brancheorganisatie Adfiz na een rondgang door de Commissie Zorg & Inkomen. Uiterlijk 1 oktober moeten werkgevers kenbaar hebben gemaakt of zij eigenrisicodrager voor de WGA willen worden.

In de tweede week van september heeft een groot deel van de verzekeraars slechts een beperkt aantal offertes geleverd na aanvragen door adviseurs, zo blijkt uit de rondgang. Reden voor Adfiz om de noodklok te luiden en verzekeraars op te roepen onmiddellijk in actie te komen. Op 1 oktober 2016 moeten werkgevers die nu publiek verzekerd zijn kenbaar hebben gemaakt of zij eigenrisicodrager (ERD) voor de WGA willen worden.

Herijkingsjaar 2017
Door wetswijzigingen kunnen werkgevers per 1 januari 2017 ook voor WGA-flex eigenrisicodrager worden. Voorwaarde is wel dat de WGA in zijn geheel (dus vast+flex) of bij het UWV of bij een verzekeraar wordt ondergebracht. Voor veel werkgevers wordt 2017 dus een herijkingsjaar.Werkgevers die nu al WGA-vast eigenrisicodrager zijn hebben uitstel gekregen tot 31 december 2016. “Publiek verzekerde werkgevers worden hierdoor dubbel benadeeld”, aldus Adfiz. “Ze hebben van het ministerie van SZW geen uitstel gekregen. Bovendien blijken verzekeraars een gedegen beslissingsproces te blokkeren nu ze zo laat offreren.”

(bron: AM signalen)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top