Problemen om dit bericht te bekijken? Bekijk in uw browser.

nieuwsbrief november 2022


Geachte relatie,

Hierbij ontvangt u als geïnteresseerde de Quorim nieuwsbrief van november.

In deze nieuwsbrief hebben wij de volgende onderwerpen voor u geselecteerd.

  • Wanneer is er sprake van herstelplicht?
  • NHG stijgt fors
  • Premievoordeel door onderlinge concurrentie
  • Zelfrijdende auto tempert schadelast
  • Grote overname door a.s.r. verzekeringen
  • Quorim relatie: Galerie Groede

Onze laatste nieuwsbrief van 2022 kunt u in december verwachten. Wij wensen u veel leesplezier toe en heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Hartelijke groet,

Het team van QuorimWanneer is er sprake van herstelplicht?

Wanneer is er sprake van een herstelplicht op uw verzekeringen? Hier is geen standaard antwoord voor. In dit artikel gaan we verder in op de herstelkosten van uw opstal-, inboedel- en autoverzekering.

In alle gevallen geldt dat de polisvoorwaarden van toepassing zijn. Het is dus verstandig eerst uw polisvoorwaarden te raadplegen of uw adviseur te bellen.

Lees meer
NHG grens stijgt fors

De grens voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) gaat flink omhoog en stijgt in 2023 van € 355.000 naar € 405.000. Financiert u energiebesparende maatregelen mee, dan is de grens 6% hoger: € 429.300. De eenmalige kosten voor het afsluiten blijven gelijk: de premie blijft 0,6 procent van de hypotheeksom.

De forse stijging is nodig omdat mensen door de sterk gestegen huizenprijzen een steeds hogere hypotheek afsluiten om een huis te kopen.

Lees meer
Premievoordeel door onderlinge concurrentie

Het gebruik van data om de premies af te stemmen op de individuele klant, heeft weinig tot geen invloed op de premies die verzekeraars in rekening brengen bij hun klanten voor vijf veel voorkomende verzekeringen. Dat blijkt uit de Solidariteitsmonitor 2022 die het Verbond van Verzekeraars van de week heeft gepubliceerd.

In die monitor wordt gekeken naar de spreiding, de premiedifferentiatie tussen vijf veel voorkomende verzekeringen, de betaalbaarheid (de verhouding tussen de hoogste en laagste premies en de gemiddelde hoogte van de premie) en de verzekerbaarheid (of het afwijzingspercentage toe- of afneemt).

Lees meer
Zelfrijdende auto tempert schadelast

Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) hebben grote invloed op de op schadelast van autoverzekeraars. In positieve zin. Die verwachting hebben vier op de vijf deelnemers aan het onderzoek dat Miles Research afgelopen zomer heeft gehouden in samenwerking met het Assurantie Magazine (AM).

In opdracht van AM werd uitgebreid onderzoek gedaan naar de belangrijkste thema’s voor de branche: mobiliteit, duurzaamheid, vitaliteit en digitalisering.

Lees meer
Grote overname door a.s.r.

a.s.r. neemt Aegon Nederland over. De overname omvat alle verzekeringsactiviteiten van Aegon Nederland, met inbegrip van de activiteiten op het gebied van hypotheken, de distributie- en dienstenbedrijven en de bankactiviteiten. De transactie omvat 4,9 miljard euro.a.s.r. is het hoofdmerk,  het merk Aegon wordt in de Nederlandse markt nog drie jaar gebruikt voor pensioenen en hypotheken.

De vestiging van a.s.r. in Utrecht wordt het hoofdkantoor van de nieuwe combinatie. De Raad van Bestuur van a.s.r. blijft ongewijzigd en gaat leidinggeven aan de combinatie.

Lees meer
Quorim relatie Galerie Groede

De Quorim relatie die deze maand in de spotlights staat is Galerie Groede. De collectie kunst bij Galerie Groede is hedendaags modern en toegankelijk. Van kleurrijke schilderijen tot keramische beelden, sculpturen, tekeningen, grafische kunst, kunstkaarten, woordkunst... 

Galerie Groede brengt verschillende kunstvormen samen tot een mooi geheel om u als klant te kunnen inspireren en te raken.

Speciaal voor Kerst heeft Galerie Groede een mooi collectie aan kerstkaarten en kunststukken die passen bij iedere portemonee.

Lees meer
Meest gevraagd

Particuliere verzekeringen

Zakelijke verzekeringen

Schade melden  

Helmplicht

Rookmelders verplicht

Aanraders

Quorim in beeld en geluid

Schadeformulier PDF

Preventiemaatregelen

Vorige nieuwsbrief

Mutatieformulier Quorim

Over Quorim

Referenties

Dienstenwijzer

Privacy

Missie Quorim

Adviseurs van Quorim