Altijd op zoek naar oplossingen

wij kennen de weg in verzekeringsland.

Risicomanagement

Risicomanagement is een systematisch en regelmatig onderzoek naar de risico’s die mensen, materiële en immateriële belangen en activiteiten bedreigen en de formulering en implementering van een geïntegreerd beleid met betrekking tot  risicoreductie, risico- overdracht en risicofinanciering.”

Inzet van een goede risicoanalyse is de continuïteit van de onderneming op korte en lange termijn te waarborgen. Het gaat daarbij echter om alle denkbare statische risico's. In dit verband komt een begrip als risicobeheer naar voren. Er wordt daarbij een belangrijk verschil gemaakt tussen statische en dynamisch risico's. Een dynamisch risico is in feite het commerciële risico van de onderneming.

Statische risico's zijn alle overige risico's. Het principe hierbij is dat, indien ze zich voordoen, dit een financiële schade tot gevolg heeft.  Een goede ondernemer zal trachten waar mogelijk de statische risico's te ontlopen. Tal van deze risico's kunnen door de ondernemer eenvoudig worden beperkt of vermeden. Een aantal daarvan kunnen echter alleen maar worden verzekerd. Zeker die risico's die het voortbestaan van de onderneming in gevaar kunnen brengen. Andere risico’s zijn onverzekerbaar. Hiervoor dient de ondernemer zelf voorzieningen te treffen.

Een risicorapportage  zal zijn waarde bewijzen door de risico's vanuit het belang van de ondernemer te analyseren en de voor- en nadelen daarvan in kaart te brengen. Het uitgangspunt is daarbij dat de risico's zoveel mogelijk binnen de onderneming verminderd/vermeden moeten worden.

Quorim is u graag behulpzaam bij het inventariseren van risico’s binnen uw onderneming. In onze rapportage komt naar voren waar voor uw bedrijf actie op moet worden ondernomen. Wij belichten preventie in combinatie met uw assurantieportefeuille. Omdat er regelmatig veranderingen zijn in de bedrijfsvoering, is begeleiding hierin noodzakelijk. In een vroeg stadium kunnen wij samen met u schadebeperkende maatregelen bespreken. Door onze betrokkenheid met uw bedrijf komen wij met praktische oplossingen die mede zorgdragen voor de continuïteit van uw onderneming. Daar draait het immers om. Met relatief kleine investeringen kunnen vaak grote schades worden voorkomen. Quorim doet dit op basis van een met u overeengekomen declaratie. U kunt ons rapport vervolgens bespreken met uw vaste adviseur. Inmiddels is een groot aantal bedrijven u hierin voor gegaan. Desgewenst kunnen wij referenties overleggen.

Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top