Ontzorgen is ons vak

Voor een goed advies hoeft u niet ver te zoeken.

Restitutiepolis

Een belangrijk verschil tussen een naturapolis en restitutiepolis is dat verzekerden met een restitutiepolis zelf de arts en andere zorgverleners mogen kiezen. Om de zorg zo goedkoop mogelijk in te kopen, sluiten verzekeraars vaak contracten af met zorgverleners. Als de zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten met je arts of behandelaar, wordt de zorg normaal gesproken volledig vergoed.

De bedoeling is dat zorgverzekeraars niet alleen op prijs, maar zeker ook op kwaliteit selecteren bij het afsluiten van zulke contracten. Bij een naturapolis kunt u meestal alleen kiezen voor een arts of behandelaar waamee uw zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten. Naast de natura- en restitutiepolis zijn er tegenwoordig allerlei mengvormen.

Bij een pure restitutiepolis bent u volledig vrij om uw eigen zorgverlener te kiezen. Het is wel mogelijk dat u de rekening moet voorschieten en dat u deze daarna moet declareren bij de zorgverzekeraar. Als de zorgverzekeraar met zorgaanbieders afspraken heeft gemaakt over de betaling, hoeft u niet voor te schieten. Bij een pure restitutiepolis betaalt de zorgverzekeraar het zogeheten 'wettelijke tarief' of een 'marktconforme vergoeding' terug. 

Uitkeren

Een rondgang langs de zorgverzekeraars leert dat op dit moment CZ de enige grote zorgverzekeraar is die een lijst met tarieven voor 2014 op haar website heeft gepubliceerd. Menzis publiceert deze tarieven naar eigen zeggen ‘binnenkort', maar noemt geen exacte datum. Achmea zegt op haar beurt de tarievenlijst op 31 december te publiceren, op het moment dat alle contracten rond zijn en het gemiddelde gecontracteerde tarief bekend is. VGZ daarentegen geeft aan geen tarievenlijst te publiceren. De verzekeraar beweert dat vrijwel alle nota's bij hen afgehandeld worden en dat er geen noodzaak is om een apart overzicht openbaar te maken. Ook ONVZ maakt geen lijst openbaar met daarin de tarieven voor 2014. ONVZ zegt alleen ‘exorbitant hoge bedragen' die niet reëel zijn, niet geheel te vergoeden. "In 99 procent van de gevallen komen we er uit en krijgt de klant de kosten vergoed", aldus een woordvoerder van ONVZ.

(bron: Consumentenbond en Geld.nl, december 2013)

Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top