Kennis van zaken

Een goed gevoel

Ben ik verzekerd als ik in iemand anders zijn auto rijd?

Iedereen leent zijn auto wel eens uit.  Meestal gaat het maar om korte ritjes waarbij je niet direct aan schade denkt.

Wie gaat de schade betalen?

Stel dat u uw auto even uitleent aan een goede vriend. De goede vriend heeft pech en rijdt een deuk in uw auto. Wie is er nu aansprakelijk voor deze schade?

Het antwoord is niet moeilijk. Indien een ander schade rijdt aan uw auto kunt u deze schade verhalen op uw eigen autoverzekering. Deze schade heeft wel gevolgen voor uw bonus-malus korting  (no-claim). De korting die u verliest kunt u wel verhalen op uw vriend (die heeft daar overigens geen verzekering voor).

Vaste bestuurder wel melden!

Als een ander vaak in uw auto rijdt, dient u dit te melden bij uw verzekeraar. Er is dan een verandering van de "regelmatige bestuurder".
De verzekeraar stemt de premie af op degene die het meest in de auto rijdt. Wellicht is het dan verstandiger een offerte voor deze bestuurder op te vragen?

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Contact

Quorim BV
Postbus 156
5490 AD Sint Oedenrode

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Top