Doorlopend verzekerd

een veilig gevoel

Loonaanvullingsuitkering

De loonaanvullingsuitkering is een aanvulling op het loon dat u verdient. Meestal krijgt u eerst tijdelijk een loongerelateerde uitkering. Bij de loonaanvullingsuitkering is het belangrijk dat u, voor zover u dat nog kunt, werkt.

Wanneer kan ik een loonaanvullingsuitkering krijgen?

U krijgt een loonaanvullingsuitkering als u voldoet aan de twee onderstaande punten:

Indien u tussen de 80% en 100% arbeidsongeschikt bent en heeft u kans op herstel? Dan kunt u ook een loonaanvullingsuitkering krijgen.

Hoe hoog is deze loonaanvullingsuitkering?

Verdient u tussen de 50% en 100% van wat u volgens de arbeidsdeskundige nog kunt verdienen? Dan is de loonaanvullingsuitkering 70% van uw WIA-maandloon min het bedrag dat u nog kunt verdienen. Verdient u 100% van het bedrag dat u volgens de arbeidsdeskundige nog kan verdienen of meer? Dan is de uitkering 70% van uw WIA-maandloon min uw inkomen. Hoe meer u werkt, hoe hoger uw inkomen is.

Hoelang krijg ik een loonaanvullingsuitkering?

Hoelang u de loonaanvullingsuitkering krijgt, is per situatie verschillende. Bijvoorbeeld:

Gaat het veel slechter met uw gezondheid? En kunt u daardoor langdurig 20% of minder verdienen van uw oude loon? Dan kunt u mogelijk IVA-uitkering krijgen.

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Contact

Quorim BV
Postbus 156
5490 AD Sint Oedenrode

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Top