Ook voor bijzondere risico's

verstand van verzekeren

Wat is de groene kaart?

De groene kaart is het bewijs dat uw voertuig is verzekerd. Daarom ontvangt u de groene kaart nadat u de autoverzekering voor uw voertuig heeft afgesloten. De kaart bevat onder andere informatie over uw verzekering, uw voertuig en de verzekeraar. In Nederland en de meeste Europese landen bent u nietgroene kaart verplicht een groene kaart bij u te hebben. Aan de hand van uw kenteken kan de politie (ook in het buitenland) namelijk al zien of en waar u verzekerd ben. Op de groene kaart (in de rubriek ‘dekkingsgebied’) staat beschreven in welke  landen het wel verplicht is een groene kaart op papier bij u te hebben. Heeft u een papieren groene kaart nodig? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

In een aantal landen is het verplicht om de originele groene kaart bij je te hebben. De originele groene kaart is van papier en is daadwerkelijk groen. Gaat u op vakantie naar een van deze landen of rijd u er doorheen? Zorg dan dat u een papieren groene kaart bij u heeft op groen papier. Heeft u alleen een digitale groene kaart of op creditcard formaat? Neem dan contact op met ons op. Dan krijgt u een papieren versie van de groene kaart opgestuurd.

In de volgende landen is de originele groene kaart verplicht:

Staat uw vakantieland niet in deze lijst? Dan is het niet verplicht om de groene kaart mee te nemen. De politie kan via een centraal register controleren of u een geldige autoverzekering hebt afgesloten.

Via de Zekerheden App van Quorim heeft u altijd beschikking over de digitale versie van uw groene kaart.

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Contact

Quorim BV
Postbus 156
5490 AD Sint Oedenrode

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Top