Voor een goed advies hoeft u niet ver te zoeken

Wij schatten uw risico's goed in.

Fleetwood Mac actie

De winaar van de kaarten voor het concert van Fleetwood Mac op 7 oktober is Jan Bos uit Hilversum. Hieronder leest u zijn inzending. Wij wensen Jan en zijn zoon Bram enorm veel plezier op 7 oktober met Fleetwood Mac in het Ziggo Dome!

Niets lekkerders dan een avondje met Bram achter de laptop om Youtube filmpjes te bekijken. Af en toe een tip van Bram, meestal een clip uit de oude doos van mij. Niet de muziek van de 1-dags vliegen, maar de legendes. Niet de mannen die beroemd willen worden door een liedje te zingen maar de mannen die niet anders kunnen.

clip van Jan

Montreal in 1981. Op het podium een man in de kracht van zijn leven. Lef en bravoure zijn de sleutelwoorden. Uit balorigheid doet Freddy wat losse stemoefeningen. Het publiek joelt enthousiast. Dan vindt Freddy het genoeg en trapt af. Elke noot spatzuiver en de hoogste tonen raak. Freddy weet dat er niets mis kan gaan en waagt alles. Geen flauwe ad libs maar recht vooruit met een passend vibrato. Moeilijk om je voor te stellen dat Freddy tien jaar later, uitgemergeld door de slopende ziekte AIDS zijn laatste adem uitblaast.

https://www.youtube.com/watch?v=bpEUXRz08t4

clip van Bram

Een dampende tent in de Hollandse klei in 2010. Hollandse zomer met mooie, jonge mensen die een feestje vieren. Aangespoord door een clubje ongeschoren mannen uit Londen. Geen mannen die muziek maken voor een plekje in de showbizz maar mannen die muziek maken met hun hart en ziel. Geen gepolijste stemmen maar rauwe en doorleefde klanken. Geen glitterpakken maar spijkerbroeken en laarzen waarmee het ritme luid en duidelijk wordt gestampt.  

                       

https://www.youtube.com/watch?v=UemmoqGkMdU

Clip van Jan

Een groezelig filmpje van een morsige man achter de piano. De pianokruk karakteristiek veel te laag en de pianist in een idiote houding. Manische gezichtsuitdrukking en neuriënd met de pianoklanken. 

Glenn wordt aan het begin van zijn carrière uitgenodigd om een concert te geven op het Conservatorium van Sint Petersburg. Bij aanvang van het concert zitten er een paar ongeïnteresseerde studenten in de zaal. Maar terwijl de pianist de muziek van Bach op onnavolgbare wijze speelt bellen de toehoorders vrienden en bekenden. Na de pauze worden stoelen aangeschoven in de concertzaal. Glenn geeft 3 extra concerten in Sint Petersburg.

Glenn Gould zet de Goldbergvariaties van Bach op de kaart. En zoals het een waar en excentriek wonderkind betaamt: een deel van de muziekwereld aanbidt hem en de andere helft haat hem. 

https://www.youtube.com/watch?v=qB76jxBq_gQ

Clip van Jan

Een eenzame gitarist in een indrukwekkende concertzaal gevangen in het spotlicht. Lindsey Buckingham is de man die Fleetwood Mac de grote successen geeft. De man die voor duizelingwekkende muzikale inspiratie zorgt. Die het verschil maakt tussen een lekker nummer en tijdloze muziek die je in het hart raakt. Lindsey is ook de man die de andere bandleden tot wanhoop drijft. Met liefde, drank en drugs. 

Lindsey is niet bang. In zijn eentje brengt hij het nummer Big Love. Geen liefdesliedje maar een opus magnum als het gaat over houden van en beminnen. En Lindsey kan het weten.       

https://www.youtube.com/watch?v=gdd_fv0xrSo

Freddy Mercury overleed in 1991 aan AIDS, Glenn Gould al in 1982 aan een hartanval. De mannen van Mumford and Sons zien er jong en sterk uit. De kans is groot dat ik in de toekomst eens in de gelegenheid ben om hun concert te bezoeken.

Van Fleetwood Mac weet ik het niet. De bandleden leefden groots en meeslepend en die levensstijl heeft diepe sporen getrokken. Ik kan me voorstellen dat de bandleden na het concert in Nederland niet heel vaak meer optreden. Quorim zou me een ongelooflijk groot plezier doen met een uitnodiging voor het komende concert in Amsterdam. 

Ik verheug me op je uitnodiging. 

--

Jan Bos

Muziek luisteren is gewoon heel erg lekker.
Vooral met mijn vader. Ik luister heel veel naar muziek met mijn vader.
Meestal op een avond bij de computer maar ook in de auto. Bram
Wij luisteren dan zo'n anderhalf uur naar muziek.

Er gaan veel bandjes voorbij.
We luisteren heel gevarieerd.
- Armin van Buuren.
- Queen
- Di-Rect
- The Police
- Fleetwood Mac

Toch zijn de bandjes het fijnste. Altijd een herkenbare drummer bij The Police.
mooi stemgeluid bij Queen en een heerlijke gitarist bij Fleetwood Mac.

En vaak kunnen wij er ook leuk over praten.
Wij zijn namelijk de enige twee in de familie die iets voelen voor muziek.
Zodra we het thuis over muziek hebben haakt de rest van de familie af.

Maar weet je wat nou zo fijn is.
Er zijn maar 2 kaartjes beschikbaar voor het concert van Fleetwood Mac.
Dus hierbij grijp ik mijn kans om deze 2 kaartjes te winnen.

Ik hoop dat wij deze kaartjes winnen!

Groetjes Bram.

Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top