Advies op maat gemaakt

altijd een passende oplossing

Eigen risico drager voor de WIA/WGA

Als eigen risico drager bent u, binnen de WIA/WGA, gedurende maximaal 10 jaar verantwoordelijk voor de WGA uitkering van uw (ex) werknemers. Dit risico wordt in het publieke stelsel gefinancierd middels een gedifferentieerde WGA premie. Bij de private verzekering is de premie gebaseerd op het schaderisico van uw eigen onderneming en daarmee de “gezondheid” van uw eigen personeelsbestand. De private premie wordt vooraf voor een bepaalde termijn vastgelegd.

Als eigen risico drager heeft u het financiële risico voor het WGA eigen risico dragerschap ondergebracht bij een verzekeringsmaatschappij. Daarbinnen heeft u als eigen risico drager gedurende die 10 jaar een re-integratie inspanningsverplichting. Overigens geldt deze ook voor uw (ex) medewerker(s). Het UWV verwacht van u als eigen risico drager gedurende deze periode een gedegen dossieropbouw en zal de re-integratie inspanningen aan het einde van deze 10 jaar beoordelen. Aannemelijk is dat hier sancties op zullen volgen indien u als eigen risico drager niet voldoende heeft geïnvesteerd in de re-integratie van uw (ex) medewerkers. Onze ervaring is dat veel werkgevers zich dit niet realiseren en de dossiers van deze medewerkers uit het oog verliezen.

Om te voorkomen dat u na 10 jaar met een sanctie wordt geconfronteerd, is het daarom van groot belang uw (ex) medewerkers met een WIA/WGA uitkering te blijven monitoren en afspraken te maken betreffende re-integratiemogelijkheden.

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Contact

Quorim BV
Postbus 156
5490 AD Sint Oedenrode

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Top