Doorlopend verzekerd

De adviseurs van Quorim staan voor u klaar!

Wat is een contra-expert?

Een contra-expert is een door u als verzekerde benoemde deskundige die uw belangen behartigt ten tijde van schade door o.a. brand, water of inbraak. Het schadebedrag wordt vaak vastgesteld door een expert van uw verzekeraar. Deze expert is zeer ervaren met het schaderegelingsproces en kent de polisvoorwaarden erg goed. Daardoor heeft u als verzekerde een grote kennisachterstand.

U kent uw rechten niet goed en kunt de expert dus moeilijk controleren of zijn oordeel aanvechten.  Een contra-expert kan dat wel. Hij zal zich voor u positief en proactief inzetten en puur en alleen uw belangen behartigen.

Contra-expertise kan een verwarrende naam zijn. Hij is nergens tegen. De contra-expert is er juist voor u, proactief en positief.

Een contra-expertise in geval van schade door brand, water of inbraak moet u niet zien als een second opinion of een tegen-expertise achteraf, maar als bijstand en belangenbehartiging van begin tot eind in de schaderegeling voor u als verzekerde

Wanneer een contra-expertise?

Een contra-expertise heeft de meeste toegevoegde waarde voor u als verzekerde op het moment dat de contra-expert vanaf het eerste ogenblik wordt ingeschakeld en u kan bijstaan. Tijdens de gehele schaderegeling moeten lastige beslissingen worden genomen. Maar vooral in het begin worden belangrijke keuzes gemaakt. Dan is het heel belangrijk om te weten wat alle alternatieven zijn. Wat de voor- en nadelen zijn en wat de eventuele gevolgen zijn voor de verdere procedure en de uiteindelijke schade-uitkering.

Bij een bedrijfsmatige schade, bestaat er een grote kans dat er sprake is van bedrijfsschade of omzetschade. Snelheid is dan geboden om dit zoveel mogelijk te beperken en samen met een specialist een plan de campagne op te stellen. Uw bedrijf moet tenslotte weer zo snel mogelijk actief zijn en uw omzet moet zoveel mogelijk worden gehandhaafd.

Wat zijn uw rechten?

In geval van schade bent u altijd gerechtigd om een eigen expert in de arm te nemen. Dit is geen motie van wantrouwen naar ons als adviseur of  naar de verzekeraar toe. Dit recht is opgenomen in zo goed als alle polisvoorwaarden voor particulieren en bedrijven. Een recht dat u altijd moet gebruiken. Het gaat immers over uw belangen, uw geld en uw toekomst. U bent degene die jaren premie heeft betaald voor schadecompensatie en moet dus ook in geval van schade eisen waar u recht op hebt.

Wat zijn de kosten?

Bijna alle (brand)verzekeringspolissen geven een verzekerde het recht om voor de schaderegeling een eigen expert in te schakelen die namens hem of haar optreedt.Voor de betaling van deze kosten is meestal een aparte voorwaarde opgenomen, waarin staat dat verzekeraars gehouden zijn deze kosten geheel of gedeeltelijk te vergoeden. 

Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top