Omdat u niet altijd alleen bent

Wij schatten uw risico's goed in.

Beveiligingsklasse voor uw auto

Nagenoeg iedere verzekeraar verlangt bij een diefstaldekking een beveiliging op uw auto. In de polis wordt dit als clausule opgenomen en het is van groot belang hier kennis van te nemen. Het ontbreken van een dergelijke installatie vrijwaart de verzekeraar een uitkering te verstrekken.  Veelal wordt gesproken over een installatie die moet voldoen aan de normen van het SCM. Dit dient dan door middel van een certificaat te worden aangetoond. Ook kan het zijn dat men genoegen neemt met een af-fabriek systeem.    

Een VbV-SCM certificaat wordt afgegeven indien een voertuig met een Kiwa SCM goedgekeurd beveiligingssysteem door een erkend inbouwbedrijf wordt geregistreerd in de database van Kiwa SCM. Houdt u er rekening mee dat het certificaat een geldigheidsduur heeft. Indien het certificaat niet meer geldig is, bestaat de kans dat u geen dekking heeft voor diefstal van uw auto. Met de kentekencheck kunt u controleren of uw auto SCM beveiligd is: doe hier de SCM kentekencheck

Indien uw auto geen geldig certificaat heeft loopt u het risico dat uw verzekeraar niet betaalt!

Certificaten voor personenauto’s, motorfietsen en tweewielers hebben een geldigheidsduur van 36 maanden na afgifte. Hierna dient het beveiligingssysteem elke 12 maanden gekeurd te worden door een Kiwa SCM erkend inbouwstation. Bij een goed resultaat ontvangt u géén nieuw VbV-SCM certificaat, maar een “Bewijs van Certificering” als bewijs dat het beveiligingssysteem is gekeurd en naar behoren functioneert.

Onderstaand treft u de verschillende vormen van beveiliging aan:

De klassenindeling:

Klasse 1

bestaande uit een elektrisch systeem met minimaal twee automatisch inschakelende blokkeringen, geen detectie en geen alarmering:

Klasse 2

bestaande uit minimaal twee automatisch inschakelende blokkeringen, detectie en alarmering.

Klasse 3

bestaande uit minimaal twee automatisch inschakelende blokkeringen, detectie, alarmering alsmede een noodstroomsirene, uitgebreid met hellingdetectie.

Klasse 4

bestaande uit een elektrisch systeem dat voldoet aan de eisen van SCM voorschrift AA03 voor klasse 1, 2 of 3 alsmede een voertuigvolgsysteem dat aan de eisen van het SCM voorschrift TT03 voldoet:

Klasse 5

bestaande uit een elektrisch systeem dat voldoet aan de eisen van SCM voorschrift AA03 voor klasse 3 systemen gekoppeld aan een voertuigvolgsysteem dat aan de eisen van het SCM voorschrift TT03 voldoet:

Z-systeem

Voertuigen die reeds voorzien zijn van een SCM-goedgekeurd af-fabriek systeem conform klasse 1, kunnen voorzien worden van een aanvullend alarm dat bediend kan worden door de originele afstandsbediening van het voertuig. Dit Z-alarm heeft de volgende functies:

(laatst bijgewerkt op 7 juli 2017)

Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top