Ontzorgen is ons vak

Voor een goed advies hoeft u niet ver te zoeken.

Autoverzekering

De WA dekking

De verplichte aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen wordt in de volksmond ook wel de autoverzekering genoemd. Deze autoverzekering vergoedt schade die u met uw auto veroorzaakt en is geregeld in de wet aansprakelijkheid motorrijtuigen (de WAM).

Iedere eigenaar van een motorrijtuig in Nederland is wettelijk verplicht de verzekering af te sluiten. Het maakt daarbij niet uit of u 60.000 kilometer per jaar rijdt, 40.000 of dat uw auto stilstaat in uw garage. De tegenpartij kan rechtstreeks bij uw verzekeraar aankloppen voor een schadevergoeding. Dit wordt het rechtstreeks vorderingsrecht genoemd. Het kan dus gebeuren dat u zeker weet dat u niet schuldig bent aan de schade. Toch keert uw verzekeraar de schade dan uit. Dat gebeurt bijvoorbeeld altijd bij een aanrijding met een fietser of voetganger. In de wet staat namelijk dat u als automobilist dan altijd geheel of gedeeltelijk aansprakelijk bent. De verzekering is ook geldig als je een ander (met jouw toestemming) in jouw auto laat rijden. U bent ook verzekerd indien u schade veroorzaakt met een aanhangwagen of caravan. Een van de voorwaarden is wel dat deze aan uw auto gekoppeld is. Schade aan de aanhanger of caravan zelf is niet verzekerd. De maximaal verzekerde bedragen per schadegebeurtenis zijn 6 miljoen euro voor letselschade en 2,5 miljoen euro voor materiële schade bij de ANWB.

Standaard heeft een WA verzekering geen eigen risico.

Verzekerd

Niet verzekerd

Wij adviseren u om uw polisvoorwaarden te raadplegen om uw exacte dekking te raadplegen.

Alcoholclausule

Nagenoeg alle verzekeraars hanteren een alcoholclausule. Vaak is dit bij bestuurders van een auto onvoldoende bekend. Als u meer alcohol gedronken heeft dan volgens de wet mag, zal de verzekeraar uw schade niet betalen en door u veroorzaakte schade op u persoonlijk gaan verhalen (dit geldt overigens ook voor medicijnen en drugs).

Heeft u vragen over de dekking van uw autoverzekering? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

Contactgegevens Quorim

Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top