Problemen om dit bericht te bekijken? Bekijk in uw browser.

nieuwsbrief november 2019


Geachte relatie,

Hierbij ontvangt u de Quorim nieuwsbrief van november met de volgende onderwerpen:

  • Nederlandse bedrijven niet klaar voor WAB

  • Pensioenakkoord 2019

  • Werknemer verwacht ook financieel advies van de baas

  • Datalek Allianz; ruim 2 miljoen gedupeerden

  • Bedrijven vaker doelwit gijzelsoftware

  • Autodiefstal bel: 055-7410001

  • Meer automobilisten uit verzekering gezet

  • Quorim in beeld: Interieurbeplanting Van der Vleuten

Onze volgende nieuwsbrief kunt u verwachten in december.

Wij vertrouwen erop u met deze informatie van dienst te zijn geweest en wensen u veel lees plezier toe.

Hartelijke groet,

QuorimNederlandse bedrijven niet klaar voor WAB

Veel Nederlandse bedrijven zijn nog niet klaar voor de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB), die op 1 januari ingaat. Dat blijkt uit onderzoek door CG Research in opdracht van Manpower.

Zo heeft een derde van het Nederlandse bedrijfsleven nog nooit van de nieuwe wet gehoord. Van de bedrijven die wel van de WAB hebben gehoord, kent 25 procent de inhoud niet of nauwelijks.

Lees meer
Pensioenakkoord 2019

In het Pensioenakkoord 2019 staan de afspraken tussen overheid, werkgevers en werknemers als het gaat om veranderingen in het pensioenstelsel.

Het Pensioenakkoord is op 20 juni door de Tweede Kamer en op 3 juli door de Eerste Kamer goedgekeurd. Benieuwd wat de gevolgen van dit Pensioenakkoord voor u zijn? Lees dan verder.

Lees meer
Werknemer verwacht ook financieel advies van de baas

Ruim driekwart van de werknemers in vaste dienst wil met vragen over bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid en deeltijdpensioen bij zijn werkgever kunnen aankloppen voor hulp.

Een deel van hen wil bovendien dat de baas meerekent aan de financiële gevolgen voor inkomen of pensioen.Van de Nederlandse werknemers wil 78% terecht kunnen bij de werkgever als zich een levensgebeurtenis voordoet met mogelijke financiële gevolgen.

Lees meer
Datalek Allianz

Verzekeraar Allianz Global Assistance is bestolen van de kluis waarin de gegevens van ten minste 260.000 Nederlandse klanten en voormalig klanten zijn opgeslagen. Iedereen die het betreft is inmiddels geïnformeerd.

Op zijn website meldt de verzekeraar dat de kluis met de back-upgegevens uit een beveiligde, externe locatie is gestolen. De diefstal is bij de politie gemeld, die onderzoek doet naar de dader(s). Ook is melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Lees meer
Bedrijven vaker doelwit gijzelsoftware

Gijzelsoftware, waarmee bestanden worden ‘gekidnapt’ totdat het slachtoffer betaalt, is een groeiend probleem voor Nederlandse bedrijven. Vooral het midden- en kleinbedrijf is slachtoffer.

Bedrijven kunnen door gijzelsoftware bijvoorbeeld niet meer bij hun administratie, gegevens van klanten of andere belangrijke documenten. Ze moeten dan honderdduizenden of zelfs miljoenen euro’s betalen om er weer bij te kunnen.

Lees meer
Autodiefstal: bel 055 741 00 01

Misschien denkt u dat moderne auto's met moderne beveiligingen moeilijk te stelen zijn. Niets is minder waar. Dieven staan ook niet stil en gaan met de ontwikkelingen mee.

Tegenwoordig geen schroevendraaiers of een ruit ingooien, maar een laptopje op schoot en digitaal inbreken maar. Daarmee is autodiefstal nog steeds een probleem en komt het jaarlijks voor dat er duizenden voertuigen ontvreemd worden.

Lees meer
Meer automobilisten uit verzekering gezet

Steeds meer automobilisten kunnen niet langer bij een reguliere verzekeraar terecht. Indien er sprake is van drie tot vier botsingen in één jaar dan is de kans groot dat de verzekeraar de autoverzekering opzegt.

Voor duizenden verzekerden rest dan alleen De Vereende omdat ook andere verzekeraars de deur gesloten houden. De Vereende is een verzekeraar voor de onverzekerbaren en bijzondere en moeilijke risico's. De Vereende is in eigendom van de grote verzekeraars en de premies daar zijn heel erg fors.

Lees meer
Quorim in beeld: Interieurbeplanting Van der Vleuten

De komende periode treft u in onze nieuwsbrief korte 1 minuut filmpjes aan over ons werk en onze klanten. Deze maand zijn wij op bezoek bij Interieurbeplanting Van der Vleuten in Sint Oedenrode. Adviseur Henk Smit is hier in gesprek met eigenaar Jeroen van der Vleuten.

Lees meer
Informatie

Particuliere verzekeringen

Zakelijke verzekeringen

Vorige nieuwsbrief

Mutatieformulier Quorim 

Schade melden  

Uw Polismap

Rente informatie

Indicatie rente

Hypotheekrente NHG  

Variabel:  1,40%

5 jaar vast: 0,90%

10 jaar vast: 1,08%

Spaarrekening  0,20%

Overig

Referenties

APS pensioenteam 

Dienstenwijzer

Privacy

Missie Quorim

Adviseurs van Quorim