Problemen om dit bericht te bekijken? Bekijk in uw browser.

nieuwsbrief juni 2019


Geachte relatie,

Hierbij ontvangt u de Quorim nieuwsbrief van juni met de volgende onderwerpen:

  • Doorlopende reisverzekering voordeliger dan aflopende reisverzekering
  • Appartementsrecht en verzekeren
  • Huizenprijzen en hypotheekrente
  • Partneralimentatie ingekort
  • Einde van de flappentap
  • Samenwerkingspartner APS Pensioen- en Inkomensteam 
  • Quorim realtie: Drukkerij van Tilburg

Onze volgende nieuwsbrief kunt u verwachten in september.

Wij vertrouwen erop u met deze informatie van dienst te zijn geweest en wensen u veel lees plezier en een goede zomervakantie toe.

Hartelijke groet,

Quorim
Henk SmitDoorlopende reisverzekering

Indien u meer dan eenmaal per jaar op vakantie gaat, is een doorlopende reisverzekering voordeliger dan een aflopende reisverzekering. Daarnaast is de dekking veelal completer.

Met onze doorlopende reisverzekering kunt u onbezorgd genieten van uw welverdiende vakantie. U bent verzekerd van hulp en voor onverwachte kosten op reis. Onze doorlopende reisverzekering is flexibel en stelt u zelf samen.

Lees meer
Appartementsrecht en verzekeren

Appartementsrecht geldt voor iedereen die een appartement koopt. Bij het kopen van een appartement koopt u eigenlijk een gedeelte van het gebouw.

Het appartementsrecht houdt in dat de de eigenaar van het appartement niet alleen recht heeft op het gebruik van het appartement, maar bovendien recht heeft op gebruik van de gemeenschappelijke onderdelen van het gebouw, bijvoorbeeld de lift, de tuin of het trappenhuis. Hoe zit het nu met de verzekering?

Lees meer
Huizenprijzen en hypotheekrente

Voor het eerst in drie jaar tijd is de gemiddelde prijs waarvoor een huis in Nederland wordt verkocht gedaald. Volgens de nieuwste cijfers van makelaarsvereniging NVM, over het eerste kwartaal van 2019, is een woning gemiddeld 294.000 euro waard, 5.000 euro minder dan eind vorig jaar.

De NVM nuanceert de prijsdaling.Toch zijn er tekenen dat er meer aan de hand is. De prijsindex voor bestaande koopwoningen van het CBS en het Kadaster, die rekening houdt met welk type huizen verkocht zijn, is van januari op februari ook afgenomen. De hypotheekrente zal de komende periode waarschijnlijk stabiel blijven.  

Lees meer
Partneralimentatie ingekort

De Eerste Kamer heeft ingestemd met een beperking van de maximale duur voor partneralimentatie. Momenteel kan iemand nog twaalf jaar lang een bijdrage krijgen in het levensonderhoud van de ex-partner.

Vanaf 2020 houdt de partneralimentatie de helft van de huwelijksperiode aan, met een maximum van vijf jaar.

Lees meer
Samenwerkingspartner APS

Hoe heeft u het pensioen voor uw medewerkers geregeld? En heeft u als ondernemer zelf al de nodige voorzieningen getroffen voor uw pensioen? En wat als uw medewerkers arbeidsongeschikt worden? Allemaal pensioen- en inkomensvraagstukken waar u als ondernemer mee te maken hebt.

Om u met deze vraagstukken zo goed mogelijk te helpen, werken wij samen met APS Pensioen- en Inkomensteam. We stellen ze graag aan u voor.

Lees meer
Einde van de flappentap

De pinautomaten van ABN Amro, ING en Rabobank worden geel en gaan Geldmaat heten. De genoemde banken werken samen met Geldmaat aan een efficiënte en bankonafhankelijk netwerk van geldautomaten.

Deze automaten krijgen hetzelfde gele uiterlijk en verschijnen in 2019 stapsgewijs in het straatbeeld.

Lees meer
Quorim relatie Drukkerij van Tilburg

Druk, druk, druk... U zou eigenlijk het liefst een eigen drukkerij hebben. Een waar u de nummer Eén bent. Waar u op de meest onmogelijke tijden de lastigste klussen naar binnen kunt duwen. Dat gaat natuurlijk niet werken. Uitbesteden dus!

Maar dan aan een drukker waar u de nummer Eén bent.
Altijd. En dat is – heel in het kort – onze bedrijfsfilosofie. We weten niet beter.

Lees meer
Informatie

Particuliere verzekeringen

Zakelijke verzekeringen

Vorige nieuwsbrief

Mutatieformulier Quorim 

Verzuimsignaal  

Collectief verzekeren

Rente informatie

Indicatie rente

Hypotheekrente NHG  

Variabel:  1,50%

5 jaar vast: 1,20%

10 jaar vast: 1,45%

Spaarrekening  0,25%

Overig

Referenties

Tarieven Quorim

APS pensioenteam 

Dienstenwijzer

Privacy

Missie Quorim