Problemen om dit bericht te bekijken? Bekijk in uw browser.

nieuwsbrief september 2019


Geachte relatie,

Hierbij ontvangt u de Quorim nieuwsbrief van september met de volgende onderwerpen:

  • Kabinet overweegt overdrachtsbelasting voor starter te schrappen
  • Cybercriminaliteit in opkomst
  • Vaker ongeval met elektrische auto
  • Zonnebril in de auto is geen flauwekul
  • Stijging speed-pedelecs met 60%
  • Quorim in beeld: GANT in één minuut film

Onze volgende nieuwsbrief kunt u verwachten in oktober.

Wij vertrouwen erop u met deze informatie van dienst te zijn geweest en wensen u veel lees plezier toe.

Hartelijke groet,

Quorim
Henk SmitKabinet overweegt schrappen overdrachtsbelasting

Het kabinet onderzoekt de mogelijkheid om de overdrachtsbelasting voor starters te schrappen. RTL Nieuws meldt op basis van bronnen rond de regering dat er gekeken wordt naar fiscale mogelijkheden om koopwoningen binnen het bereik van jongeren te houden. Aan de andere kant zouden vastgoedbeleggers een veel hogere overdrachtsbelasting moeten gaan betalen. Hoe hoog precies, wordt niet genoemd.

Lees meer
Cybercriminaliteit in opkomst

Cybercriminaliteit is sterk in opkomst. Toch komen cyberverzekeringen in Nederland nog niet echt van de grond. Het Verbond van Verzekeraars zet zich in om het risicobewustzijn van burgers en bedrijven te vergroten en het aanbod van cyberverzekeringen stimuleren.

Op de site van Quorim kunt u eenvoudig een voorstel voor deze verzekering opvragen. Vanzelfsprekend kunt u ook geheel vrijblijvend een afspraak maken met een van onze adviseurs.

Lees meer
Vaker ongeval met elektrische auto

Elektrische auto’s met een groot vermogen zijn vaker betrokken bij ongevallen dan conventionele auto’s. Onlangs publiceerde Focwa in Nederland een onderzoek waarin de branchevereniging constateerde dat elektrische auto’s twee keer vaker schade rijden dan brandstofauto’s.

Een onderzoek van verzekeraar Axa in Zwitserland bevestigt dat beeld: grote elektrische voertuigen waren tussen 2014 en 2018 40 procent vaker betrokken bij ongevallen.

Lees meer
Zonnebril in de auto is geen flauwelkul

Veel schades met autorijden worden veroorzaakt door de laagstaande zon. Voordat u het weet, bent u verblind en ziet u zo goed als niks meer… Houd uw zonnebril dus paraat! Deze heeft u in het verkeer zeker nodig de komende weken.

Wij geven u een enkele praktische tips om rijden met een verblindende zon zo veilig mogelijk te maken. 

Lees meer
Stijging speed-pedelecs met 60%

Nederland telde op 1 juli 2019 bijna 17.200 speed-pedelecs, bijna 62 procent meer dan twee jaar eerder. 55-plussers schaften relatief vaak een dergelijke snelle elektrische fiets aan.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. Ook onder de gewone bromfietsen steeg het aantal elektrische exemplaren de afgelopen twee jaar. Op 1 juli 2019 waren er 6.000 elektrische bromfietsen, 74 procent meer dan twee jaar eerder.

Lees meer
Quorim in beeld GANT

De komende periode treft u in onze nieuwsbrief korte 1 minuut filmpjes aan over ons werk en onze klanten. Deze maand zijn wij op bezoek bij het kledingmerk GANT in Amsterdam. Adviseur Henk Smit is hier in gesprek met Richard Engelander, directeur van GANT.

Lees meer
Informatie

Particuliere verzekeringen

Zakelijke verzekeringen

Vorige nieuwsbrief

Mutatieformulier Quorim 

Verzuimsignaal  

Collectief verzekeren

Rente informatie

Indicatie rente

Hypotheekrente NHG  

Variabel:  1,50%

5 jaar vast: 1,20%

10 jaar vast: 1,45%

Spaarrekening  0,25%

Overig

Referenties

Tarieven Quorim

APS pensioenteam 

Dienstenwijzer

Privacy

Missie Quorim