Problemen om dit bericht te bekijken? Bekijk in uw browser.

nieuwsbrief mei 2018


Geachte relatie,

Hierbij ontvangt u de Quorim nieuwsbrief van mei met de volgende onderwerpen:

  • De AVG is bijna van kracht.
  • Asbest is de wereld nog lang niet uit.
  • Daling van vertrouwen in de woningmarkt.
  • ZZP-er verplicht verzekerd? 
  • Brandveiligheid elektrische installaties.
  • Ouderwets detectivewerk.
  • Quorim relatie Uniqlean.
  • Quorim Partner Formule.

Onze volgende nieuwsbrief kunt u verwachten in juni.

Wij vertrouwen erop, u met deze informatie van dienst te zijn geweest en wensen u veel leesplesier toe!

Hartelijke groet,

Quorim
Henk SmitDe AVG is bijna van kracht.

Hoe lang mag u bij een vacature bijvoorbeeld de sollicitatiegegevens van kandidaten bewaren, of camerabeelden? Wat zijn de regels rond het bewaren van camerabeelden en de gegevens over het internetgebruik van uw medewerkers?Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing.

Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer.

Ook Quorim heeft een whitepaper voor de AVG opgesteld. Deze kunt u via onderstaande link raadplegen.

Lees meer
Asbest is de wereld nog niet uit

Het asbestverbod bestaat al 25 jaar in ons land, maar asbest lijkt actueler dan ooit. En de ontwikkelingen stemmen niet hoopvol. Niet in ons land, waar asbest onlangs zelfs in kindermake-up is aangetroffen, maar zeker niet wereldwijd.

De productie is weliswaar gedaald van vijf miljoen ton in 2000 naar 1.300 in 2016, maar in landen als Pakistan, Vietnam en Indonesiëwordt asbest nog volop gebruikt.

Lees meer
Daling van vertrouwen in woningmarkt

Het consumentenvertrouwen op de woningmarkt is verder gedaald. In maart kwam de Eigen Huis Marktindicator uit op een score van 107. Dit is nog steeds ruim boven de neutraalwaarde van 100, maar veel lager dan de hoogste score van 121 die eind 2016 werd behaald.Tot het najaar van 2017 was het vertrouwen stabiel, maar in september zette de daling in. 

Lees meer
ZZP-er verplicht verzekerd?

Eurocommissaris Marianne Thyssen (Werk, Sociale Zaken, Vaardigheden en Arbeidsmobiliteit) noemt het niet goed dat zzp’ers in Nederland geen pensioen op kunnen bouwen bij reguliere pensioenfondsen voor werknemers. Ze wil dat pensioen en AOV verplicht worden voor zelfstandigen. Dat zegt ze in een interview met NRC.

Lees meer
Ouderwets detectivewerk

Hoe stel je vast of een kunstwerk echt van de hand van een groot kunstenaar is? Natuurlijk moeten de materialen kloppen en moet ook de ‘hand’ van de meester te herkennen zijn. Maar hoe bewijs je onomstotelijk dat het werk authentiek is? Met ‘ouderwets’ detectivewerk, zo blijkt uit het verhaal van senior onderzoeker Teio Meedendorp van het Van Gogh Museum.

Lees meer
Brandveiligheid elektrische installaties

Een elektrische installatie is vaak nog de oorzaak van een brand. Periodieke controle kan dit helpen voorkomen. De NTA 8220 is een nieuwe controlemethodiek speciaal voor brandveiligheid van elektrische installaties en de daarop aangesloten elektrische toestellen (gedefinieerd in deze NTA als elektrisch materieel).

De NTA 8220 beschrijft hoe je het brandrisico van elektrisch materieel beoordeelt, hoe je dit rapporteert en welke minimale competenties daarbij nodig zijn.

Lees meer
Quorim relatie Uniqlean

Uniqlean staat voor dé VIP behandeling voor uw personenauto(‘s) en/of bedrijfswagen(s). Zij bieden een unieke autowasbeleving met optimale service en een persoonlijke benadering.

Bij Uniqlean treft u onder andere de meest innovatieve roll-over autowasmachine, wasboxen en alle denkbare aanvullende apparatuur. Uniqlean zorgt ervoor dat het autowassen een feestje wordt. Tijdens het autowassen kan de klant een lekker kopje koffie nuttigen in de moderne wachtruimte.

Speciaal voor de lezers van deze nieuwsbrief geeft Uniqlean een korting van maar liefst 20% op de VIP behandeling! Lees meer via onderstaande link voor de voorwaarden.

Lees meer
Quorim Partner Formule

Wij bieden professionele adviseurs de gelegenheid om te ondernemen met daarnaast de voordelen van onderdeel te zijn van een gevestigde organisatie. Je wordt door ongeveer 55 collega’s ondersteund, die de relaties begeleiden en ondersteunen met de dagelijkse vraagstukken. Vanzelfsprekend maak je net als alle andere collega’s gebruik van onze ICT- en communicatiesystemen en het intranet.

Quorim werkt landelijk en wij zijn op zoek naar partners voor diverse delen in Nederland. Het is eventueel mogelijk om je bestaande klanten mee te nemen en deze vervolgens vanuit Quorim te bedienen. Lees meer over onze formule via onderstaande link.

Lees meer
Informatie

Particuliere verzekeringen

Zakelijke verzekeringen

Vorige nieuwsberichten

Mutatieformulier Quorim 

Verzuimsignaal  

Collectief verzekeren

Rente informatie

Indicatie rente

Hypotheekrente NHG  

Variabel:  1,50%

5 jaar vast: 1,30%

10 jaar vast: 1,78%

Spaarrekening  0,40%

Overig

Referenties

PDC advies

APS pensioenteam 

Dienstenwijzer

Disclaimer

Whitepaper AVG Quorim