Sterk in oplossingen

Sterk in Advies

Uw verzekeringsnota

06-11-2018

Als u niet op tijd uw premie betaalt, wordt u daaraan herinnerd. Aan het herinneren zijn wettelijke voorwaarden gesteld. Het is goed dat u op de hoogte bent van de betalingsverplichtingen en het vervallen van de verzekeringsdekking.  In de polisvoorwaarden is bepaald dat u de premie vooruit moet betalen binnen 30 dagen nadat deze verschuldigd is. Als u niet op tijd betaalt heeft u geen dekking meer na de termijn van 30 dagen na de vervaldatum. De verplichting tot premiebetaling blijft wel bestaan.

Consequenties voor dekking en boete

Een eerste herinnering wordt verstuurd op dag 16 en daarin staat vermeld dat u nog 14 dagen de tijd heeft om de premie te betalen. In deze herinneringsbrief staan de consequenties van het niet op tijd betalen van de premie. De dekking vervalt en de schade komt voor eigen rekening. Daarnaast wordt in het geval van een motorrijtuig het RDW geïnformeerd. De kans is groot dat u een boete krijgt van het RDW in verband met een onverzekerd motorrijtuig. Deze boete bedraagt in 2018 EUR 550,- 

De tweede herinnering wordt op dag 30 verstuurd. Deze herinnering kan EUR 10,- aan herinneringskosten bevatten. De verzekeringsdekking wordt weer hervat de dag nadat de premie ontvangen is.  Een derde herinnering wordt verstuurd op dag 45. De strekking van de brief is gelijk aan de tweede herinneringsbrief en de herinneringskosten worden verhoogd naar EUR 20,-

Incassobureau

Indien u na deze herinneringen nog niet betaald heeft, volgt er een aankondiging dat het incasso wordt overgedragen. Deze brief wordt op dag 60 verstuurd en de overdracht na het incassobureau met bijbehorende kosten en rente wordt gedaan als niet binnen 7 dagen betaald.

Lees hier meer over het verzekeren op de site van het RDW

Terug

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Contact

Quorim BV
Postbus 156
5490 AD Sint Oedenrode

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Top