Wij ontzorgen door financiële rust en zekerheid

Dat is onze missie

Transportverzekering

01-04-2019

Bijna ieder bedrijf of iedere ondernemer vervoert zelf goederen, of laat wel eens goederen vervoeren. Als er iets gebeurt waardoor schade ontstaat, brengt dat vaak veel problemen met zich mee. Naast schade aan de producten, loopt u bijvoorbeeld ook winst mis.

Bij vervoer en transport wordt vaak groot gedacht, zoals aan post- en pakketdiensten en internationaal vervoer. Maar er wordt ook veel op kleinere schaal vervoerd. Zo vervoert een bakker brood en taarten om te bezorgen bij zijn klanten, stuurt een kapper scharen naar de slijper en neemt een loodgieter zijn gereedschap overal mee naartoe. 

Deze ondernemers hebben allemaal een ander soort transportrisico. De bakker vervoert artikelen van een ander, de kapper laat zijn eigen scharen door een ander bedrijf vervoeren en de loodgieter vervoert zijn eigen gereedschap zelf. Voor deze verschillende transportrisico’s worden passende verzekeringen geboden:

  • de vervoerders­aansprakelijkheids­verzekering voor het transport dat u voor een ander uitvoert;
  • de goederentransport­verzekering voor de goederen die u door een ander laat vervoeren;
  • de eigen vervoerverzekering voor de goederen die uzelf vervoert met uw eigen bestelauto.

Goederentransportverzekering versus vervoerders-aansprakelijkheidsverzekering

Wanneer u als ondernemeruw goederen laat vervoeren door een ander, wilt u dat uw goederen goed verzekerd zijn. Mocht er iets gebeuren tijdens het transport, dan is de vervoerder vaak beperkt aansprakelijk. U krijgt in geval van schade slechts een beperkt bedrag uitgekeerd. Met een goederentransport¬verzekering bent u verzekerd voor het volledige bedrag dat de goederen waard zijn. Dat geeft een geruststellend gevoel.

In deze video wordt het belang van de goederentransport­verzekering nog eens uitgelegd met een voorbeeld uit de praktijk: bekijk hier de video

Voorkom diefstal uit bestelauto

Wanneer u als ondernemer een bestelauto heeft en waardevolle goederen vervoert, kan deze het doelwit worden van diefstal. Dieven beschikken tegenwoordig over steeds slimmere technologieën om een bestelauto open te breken zonder braakschade. Bekijk onderstaande video om te zien hoe dieven te werk gaan en hoe u diefstal kan voorkomen.

Diefstal uit de bestelauto: bekijk hier de video

Meer weten over het verzekeren van transport? Neem dan hier contact met ons op of bel ons voor het maken van een afspraak: 088-7654054

Terug

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Contact

Quorim BV
Postbus 156
5490 AD Sint Oedenrode

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Top