Bijzondere klanten

Goed in het bedenken van oplossingen.

Premie autoverzekering

26-04-2022

Door een claim op de autoverzekering kan de premie stijgen. Hoe sterk stijgt de premie? Schade claimen op de autoverzekering kan zorgen voor een forse stijging van de premie. Welke claims kosten u schadevrije jaren? Verzekeraars laten de hoogte van de premie van de autoverzekering sterk afhangen van de opgebouwde schadevrije jaren. Het wel of niet hebben van schadevrije jaren maakt een groot verschil voor de premie. Door het claimen van een schade op de autoverzekering kunt u de opgebouwde jaren weer verliezen. U bouwt ze langzaam op, maar bij schade kunt u in één keer vijf schadevrije jaren verliezen.

Hoe bouwt u schadevrije jaren op?
Iemand die drie jaren geleden het rijbewijs heeft gehaald en nog nooit autoschade heeft gehad hoeft nog geen drie schadevrije jaren te hebben. U bouwt namelijk pas jaren op nadat u een autoverzekering op naam heeft staan. Bij een schadeclaim verliest u gelijk weer vijf jaren. Het claimen van een schade wordt dus zwaar ontmoedigd.

Verzekeraars laten de hoogte van de premie van de autoverzekering sterk afhangen van de opgebouwde schadevrije jaren.

Welke schades kosten u schadevrije jaren?
Bijvoorbeeld stormschade, ruitbreuk en schade door een aanrijding met loslopende dieren kunt u claimen zonder dat het effect heeft op het aantal schadevrije jaren. Schade aangericht aan anderen en op de autoverzekering geclaimde eigen schade door bijvoorbeeld een aanrijding kunnen wel een sterke stijging van de premie tot gevolg hebben.

De gevolgen van een claim hangen af van meerdere factoren
De gevolgen zijn natuurlijk afhankelijk van de verzekeringsvorm en het aantal schadevrije jaren dat u op uw naam heeft staan. Met vijftien jaren op naam heeft u er minder last van dan als u maar vijf schadevrije jaren op naam heeft. Vooral met een dure auto met een WA + volledig casco autoverzekering en maar een paar schadevrije jaren kan het effect groot zijn. Over meerdere jaren gerekend kunt u wel een paar duizend euro extra aan premie betalen.

Hoe kunt u een sterke stijging van de premie voorkomen?
Bij het kopen van een auto sluit u de autoverzekering af die het beste past bij uw auto. Na een schadeclaim kan het mogelijk uit om over te stappen naar een andere verzekeraar. Door de daling van het aantal schadevrije jaren heeft u mogelijk niet meer de autoverzekering met de aantrekkelijkste premie. Ook loont het de moeite om de verzekeringsvorm ook even tegen het licht te houden. Door het ouder worden van de auto kan het in de loop der jaren uit om voor een beperktere dekking tegen een lagere premie te gaan.

Laat u wel goed adviseren over welke verzekeringsvorm het beste bij u en uw auto past. Het is namelijk niet de bedoeling dat u bij schade tegen uw verwachtingen in niets uitgekeerd krijgt. Het kiezen van een autoverzekering moet weloverwogen gebeuren.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Contact

Quorim BV
Postbus 156
5490 AD Sint Oedenrode

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging Sint Oedenrode
Kortestraat 3a (hoofdkantoor)
5491 SZ  Sint-Oedenrode

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top