Zekerheid voor nu en in de toekomst

Wij staan klaar met raad en daad.

Financieel gezond

24-05-2017

Koningin Máxima heeft 23 mei 2017 de website Financieelgezondewerknemers.nl officieel gelanceerd tijdens de jaarlijkse platformbijeenkomst van Wijzer in geldzaken in Amsterdam. De nieuwe werkgeverswebsite ondersteunt werkgevers met tips en checklists om de ‘financiële gezondheid’van medewerkers zoveel mogelijk te stimuleren. Plotselinge veranderingen in iemands leven zoals echtscheiding, baanverlies van partner, ziekte of overlijden zijn volgens het Platform Wijzer in geldzaken, een initiatief van de Rijksoverheid, vaak een oorzaak voor geldzorgen.

Financiële huishouding werknemers

Hoewel de financiële huishouding van werknemers privéis, kunnen werkgevers er wel mee te maken krijgen. Uit onderzoek dat is gepubliceerd door Nibud blijkt dat 60% van de werkgevers weleens te maken hebben met financiële problemen bij medewerkers. Wijzer in geldzaken heeft in samenwerking met het ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid, Nibud, Divosa en de NVVK het initiatief genomen om werkgevers met de website op een laagdrempelige manier te ondersteunen bij de financiële fitheid van hun werknemers.

Financiële fitheid is volgens de initiatiefnemers niet alleen een onderwerp voor werknemers met geldzorgen. Werkgevers zouden ook een belangrijke bron van informatie kunnen zijn bij belangrijke gebeurtenissen met financiële gevolgen, zoals een zwangerschap of pensioen. “Van mensen wordt steeds meer verwacht dat zij ‘het schaap met de vijf poten’zijn; een leven lang werken, leren, zorgen en ook nog genieten. Het op orde hebben van geldzaken is een voorwaarde om in deze snel veranderende samenleving mee te kunnen blijven doen. Bijna 70% van de werkgevers geeft aan behoefte te hebben aan ondersteuning bij het onderwerp financiële fitheid.”

(bron: AM web)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top