Een zorgeloos advies

Vrijheid in verzekeren.

Doorlopend of aflopend

01-06-2023

Een kortlopende of aflopende reisverzekering sluit u af voor de duur van een reis. Per reis kunt u de afweging maken om wel of niet een reisverzekering af te sluiten. En welke dekking nodig is. Deze reisverzekering is een tijdelijke verzekering met een vaste ingangsdatum en einddatum. Een doorlopende reisverzekering dekt alle reizen het hele jaar door en dat is best handig. Een ander voordeel is dat ook de (onverwachte) weekendjes weg verzekerd zijn. Of het handiger is een kortlopende of doorlopende reisverzekering af te sluiten, hangt af van uw gezinssamenstelling. Wat tevens meespeelt is het aantal vakanties in een jaar. In het algemeen geldt: gezinnen die per jaar 3 weken of langer op vakantie gaan, zijn goedkoper uit met een doorlopende reisverzekering. Voor alleenstaanden is het vanaf 4 weken voordeliger.

Verschillen in dekking

Een doorlopende reisverzekering dekt verschillende onderdelen. Vaak kunt u er ook een doorlopende annuleringsverzekering aan koppelen. Wat de verzekering standaard dekt, verschilt per verzekeraar. Wat niet standaard is gedekt, kunt u meestal optioneel meeverzekeren. De kortlopende reisverzekering is meestal een standaard oplossing met minder keuzes in dekking.

Verzekering afsluiten

Het is niet verplicht om bij het boeken van de reis meteen een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten. Een reisverzekering kunt u nog tot 1 dag voor vertrek afsluiten. Een annuleringsverzekering moet u binnen 7 of 14 dagen na het boeken van de reis afsluiten. Dit hangt af van de voorwaarden van de verzekeraar.

In het algemeen geldt: gezinnen die per jaar 3 weken of langer op vakantie gaan, zijn goedkoper uit met een doorlopende reisverzekering.

Voordelen kortlopende reisverzekering

  • Eenmalige, vaste premie.
  • Alleen verzekerd voor de duur van je reis.
  • Voordelig voor één korte vakantie per jaar​

Voordelen doorlopende reisverzekering

  • Het hele jaar door verzekerd.
  • Op elk moment af te sluiten.
  • Mogelijkheid om aanvullende dekkingen zoals annuleringsverzekering of geneeskundige kosten toe te voegen of te wijzigen.
  • Aanvullende annuleringsdekking relatief goedkoper dan bij een kortlopende verzekering.
  • U hoeft maar één keer poliskosten te betalen​
  • Kan vaak worden toegevoegd aan uw bestaande pakket (pakketkorting)
Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top