Van alle markten thuis

Ook voor het zwaardere werk!

Wat is een verzuimverzekering?

02-05-2010

Per 1 maart 1996 is daarom de Wet Uitbreiding Loondoorbetaling verplichting Bij Ziekte (WULBZ) ingegaan en per 1 januari 2004 de Wet Verlenging Loondoorbetaling verplichting. U bent wettelijk verplicht om 70 procent van het salaris van een zieke werknemer 104 weken door te betalen. In veel (collectieve) arbeidsovereenkomsten is zelfs 100 procent afgesproken. Een verzuimverzekering kan daarom van essentieel belang zijn. Voor de werknemer is het van belang te weten wat hij bij eventuele ziekte betaald krijgt. Indien het inkomen met 30% daalt kan dat voor veel huishoudens een probleem opleveren. Het is daarom van belang dat u uw werknemer hiervan op de hoogte brengt. U bent niet verplicht om een verzuimverzekering te sluiten. Dit is sterkt afhankelijk van de financiële draagkracht van uw bedrijf. Indien er voor kiest om het verzuim van uw personeel te verzekeren heeft u de keuze uit twee verzekeringsvormen: de conventionele verzuimverzekering en de stop-loss verzuimverzekering. Hieronder volgt een korte uitleg van deze verzekeringsvormen.

Wat is een conventionele verzuimverzekering?
De conventionele verzuimverzekering vergoedt het loon dat u als werkgever doorbetaalt aan uw zieke werknemers in de eerste 104 weken. De verzuimverzekering vergoedt in ieder geval het wettelijke minimum van 70%. Een hogere vergoeding is mogelijk wanneer u volgens de CAO, arbeidsovereenkomst of een andere toezegging bij ziekte een hoger percentage van het loon moet doorbetalen. Bovendien kunt u de werkgeverslasten meeverzekeren tot maximaal 20% bovenop de verzekerde loonsom.

Wat is een Stop-Loss verzuimverzekering?
Voor bedrijven met 50 of meer werknemers is de Stop-loss verzekering een uitkomst. Bij deze verzekering kiest u voor een bedrag waarvoor u zelf het verzuimrisico wilt dragen (eigenbehoud). Overstijgen de loondoorbetalingverplichtingen dit bedrag, dan vult uw Stop-loss verzekering het verschil aan.

Bijna alle grote verzekeraars die in Nederland gevestigd zijn, hebben in hun pakket verzuimverzekeringen opgenomen. Van de buitenkant lijken al deze verzekeringen gelijk. Toch is het van belang om inhoudelijk goed naar de dekking en het gemak te kijken. Zo zijn er verzekeringen waar arbeidsgeschillen niet verzekerd zijn of waar het onderhoud veel aandacht vraagt omdat u iedere mutatie direct moet melden. Wij helpen u graag met het maken van uw keuze.


Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top