Bijzondere klanten

Goed in het bedenken van oplossingen.

Nederlander bezuinigt op auto en vakantie

20-06-2013

De financiële crisis lijkt steeds meer beslag te leggen op het uitgavenpatroon van mensen. Zo blijkt uit een onderzoek van de Telegraaf Media Groep dat één op de tien Nederlanders door de crisis bespaart op het onderhoud van zijn auto. En cijfers van Nationale-Nederlanden laten zien dat bijna de helft van de Nederlanders zijn vakantiegedrag laat bepalen door de crisis.
 
Dat Nederlanders de crisis steeds meer in hun portemonnee voelen, wijzen beide onderzoeken uit. Zo geeft bijna de helft van de autobezitters aan onderhoudsbeurten uit te stellen. Een grote beurt, die eigenlijk bij 20.000 gereden kilometers moet worden gedaan, wordt door een derde van de ‘uitstellers’ pas uitgevoerd als de teller op 32.000 staat. Ook beknibbelen ze op autobanden. Zo vervangt een kwart van de automobilisten de banden later dan nodig is. Brancheorganisatie BOVAG heeft mensen intussen gewaarschuwd dat besparen op onderhoud tot gevaarlijke situaties kan leiden, bijvoorbeeld als de banden zijn afgesleten of de verlichting niet meer werkt.
 
Minder vaak weg
De auto is echter niet de enige die het door de crisis moet ontgelden. Uit de Zomer Zekerheidsindex van Nationale-Nederlanden (NN) blijkt namelijk dat de crisis voor bijna de helft van de Nederlanders het vakantiegedrag bepaalt, bijvoorbeeld door minder of helemaal niet weg te gaan of door in eigen land te blijven. Dit jaar is 74 procent van de Nederlanders van plan op vakantie te gaan. Vorig jaar was dat nog 80 procent. Terwijl in 2012 nog veertig procent minimaal één keer wegging, is dat dit jaar gedaald naar een kwart. Ook op de reisverzekering wordt volgens NN bespaard. Zo had vorig jaar nog 88 procent van de Nederlanders een reisverzekering; dit jaar is dat gedaald naar 82 procent. Met name de doorlopende reisverzekering wordt minder vaak afgesloten of (tijdelijk) stopgezet.

(bron: Verbond van Verzekeraars)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top