Al meer dan 30 jaar ervaring

Wij werken in heel Nederland

Motorrijder is stoer, maar kwetsbaar

01-06-2011

... toe tot ruim 623.000. Maar hoewel motorrijders een stoer imago hebben, zijn ze op de weg enorm kwetsbaar. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu maakte onlangs de cijfers over het aantal verkeersdoden in 2010 bekend. Hoewel dat aantal (640) nog steeds te veel is, is er toch goed nieuws: het aantal verkeersdoden daalde voor het achtste achtereenvolgende jaar, dit keer zelfs met elf procent.

Ook het aantal motorrijders dat omkomt bij een ongeval nam af, van 70 in 2009 naar 63 in 2010. Een gunstige ontwikkeling, maar cijfers van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) laten zien dat motorrijders nog altijd 25 keer zoveel kans hebben op een dodelijk ongeluk als inzittenden van een auto. De kans op verwondingen is twintig keer zo groot. Jaarlijks raken zo’n 700 motorrijders zwaargewond.
Motorrijders zijn dus kwetsbaar en lopen bij een verkeersongeval snel schade en ernstig letsel op. Verzekeraars zien dat ook terug in hun cijfers. De schadelast van motorrijders bedraagt volgens het Centrum voor Verzekeringsstatistiek jaarlijks zo’n 35 miljoen euro.

Motor in het vizier
Zien en gezien worden is dan ook van levensbelang voor motorrijders. Maar een goede voorbereiding helpt daar ook bij, vinden zowel verzekeraars als politie. Zo doen motorrijders er verstandig aan hun motor na de winterstop eerst rijklaar te laten maken (met onder meer een check op de banden en remmen) en goede, zichtbare beschermende kleding aan te trekken. Ook veilig rijden, waaronder tijdig richting aangeven en afstand bewaren, is een pre.
Het KLPD heeft onder de noemer ‘Motor in het Vizier’ vorige maand extra aandacht besteed aan veilig rijden, om zowel de motorrijder als automobilist attent te maken op gevaren.

Bron: Verbond van Verzekeraars

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top