Voor persoonlijk advies

Net even wat meer aandacht!

Lading van diefstal

30-05-2010

gevolgd door België, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk.De kans dat de vrachtwagen wordt overvallen is het grootst in Portugal, Finland, Estland, Denemarken, België  en Oostenrijk. Een zorgelijke situatie!

Vanwege de discrepantie tussen de geleden schade en het bedrag van de beperkte aansprakelijkheid zoeken ladingbelanghebbenden vaak naar mogelijkheden tot volledig verhaald van de schade. Alleen bij opzet of bewuste roekeloosheid van de vervoerder is een doorbreking van de beperkte aansprakelijkheid mogelijk. De hoofdverplichting van de vervoerder is: ‘Goed erin; goed eruit!’ Gaat het er ‘goed’ in en komt het er ‘slecht’ uit,  dan is de vervoerder in principe aansprakelijk. ‘Goed erin; slecht eruit’: beide momenten moeten bewezen worden door de ladingbelanghebbende. De vervoerder mag vervolgens ter bevrijding van zijn aansprakelijkheid ‘vervoerdersovermacht’ bewijzen.

Vervoerdersovermacht
“Schade is veroorzaakt door een omstandigheid die een zorgvuldig vervoerder niet heeft kunnen vermijden en voor zover zulk een vervoerder de gevolgen daarvan niet heeft kunnen verhinderen”.“Er is geen aansprakelijkheid indien de vervoerder aantoont dat hij alle in de gegeven omstandigheden redelijkerwijs van een zorgvuldig vervoerder te vergen maatregelen heeft genomen om het verlies/de schade te voorkomen” Bij "gewone diefstal" is het aantonen van vervoerdersovermacht een zinloos traject. 

Voor verladers en wegvervoerders is het bepaald nuttig om eens na te gaan welke transportverzekeringsdekkingen zij nu in huis hebben. Goed advies is daarbij onontbeerlijk.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top