Van dekking verzekerd

Ook als het wat verder van huis is.

Asbestverbod van de baan

06-06-2019

De Eerste Kamer heeft het voorstel van staatssecretaris Van Veldhoven om de kankerverwekkende dakbedekking te verbieden verworpen. Dat verbod zou eigenlijk in 2024 moeten ingaan, de Tweede Kamer had al met het voorstel ingestemd. De staatssecretaris bood de Eerste Kamer als compromis nog aan de ingangsdatum ruim drie jaar op te schuiven, naar 2028, maar dat mocht niet baten.

Plan aangepast

Het kabinet deed dinsdagochtend nog een ultieme poging om het asbestverbod door de Eerste Kamer te krijgen, maar die handreiking bleek dus kansloos. In het oorspronkelijke plan, dat vorig jaar in de Tweede Kamer een ruime meerderheid kreeg, stond dat het verbod al per eind 2024 in zou gaan. Staatssecretaris Van Veldhoven (Milieu) wijzigde dat op het laatste moment en besloot dat het verbod pas per 2028 in zou gaan. Maar ook daarmee wist ze kritische partijen niet te overtuigen. 

Erg veel kritiek

Naar schatting hebben 400.000 panden een asbestdak, ongeveer 100.000 daarvan zijn huizen. Een rapport van de Gezondheidsraad uit 2010 is één van de aanleidingen geweest om de wet te maken. Dat rapport stelde dat er veel strengere eisen moesten worden gesteld aan asbestverwijdering, omdat de risico’s veel groter zijn dan tot dan toe was aangenomen. De raad heeft in 2010 geen uitspraken gedaan over het nut of de noodzaak van een verbod op asbesthoudende daken. 

Vereniging Eigen Huis

Er klonk al jaren veel kritiek op de wet. Zo heeft Vereniging Eigen Huis grote bezwaren 'tegen de wijze waarop honderdduizenden eigenaren van een woningen met asbesthoudende dakbedekking bij wet gedwongen dreigen te worden om de komende jaren hun dak te vervangen.'

Verzekeringsdekking

Sommige verzekeraars sluiten bij het verlengen van de verzekering schuren met asbest daken uit. Wij zijn benieuwd of dit zo blijft en houden u op de hoogte!

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top