Voor persoonlijk advies

hoeft u niet ver te zoeken

Actieve transparatie

03-02-2018

Als het aan PvdA, GroenLinks en de SP ligt, wordt actieve transparantie van de provisie op schadeverzekeringen wettelijk geregeld. De oppositiepartijen dienden hier gisteren een motie voor in bij de behandeling van de Wet implementatie richtlijn verzekeringsdistributie. Minister Hoekstra (Financiën) ontraadde de motie. Hij wil de optie actieve transparantie eerst laten onderzoeken.

Pleidooi in Kamer voor actieve transparantie

De Kamerleden Nijboer (PvdA), Snels (GroenLinks) en Leijten (SP) stellen dat de consument nog niet goed kan vergelijken hoeveel provisie zijn tussenpersoon ontvangt, “terwijl dit wel zijn keuze kan beïnvloeden”. Ze willen daarom dat actieve transparantie bij schadeverzekeringen wordt opgenomen in het Besluit Gedragstoezicht financiële ondernemingen (Bgfo). Eind vorig jaar kwam de AFM met een soortgelijk pleidooi dat ook werd ondersteund door het Verbond van Verzekeraars.

Terug

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Contact

Quorim BV
Postbus 156
5490 AD Sint Oedenrode

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Top