Problemen om dit bericht te bekijken? Bekijk in uw browser.

nieuwsbrief maart 2022


Geachte relatie,

Hierbij ontvangt u als geïnteresseerde de Quorim nieuwsbrief van maart.

In deze nieuwsbrief hebben wij de volgende onderwerpen voor u geselecteerd.

  • Oekraïne en verzekeringen
  • Tijd dringt voor coronaclaims geannuleerde vluchten
  • Verwachting woningprijzen
  • Camper verhuren en verzekeren
  • Schatting stormschades ruim 500 miljoen
  • Quorim relatie: GuardWing safety blanket

Onze volgende nieuwsbrief kunt u in april verwachten. Wij wensen u veel leesplezier toe en heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Hartelijke groet,

Het team van QuorimOekraïne en verzekeringen

Met de Russische inval verandert de situatie in Oekraïne voortdurend. Dat kan, ook door nieuwe sancties, effect hebben op verzekerden en op hoe verzekeraars om moeten gaan met wet- en regelgeving. 

Op deze pagina bieden wij meer informatie over de situatie in Oekraïne in relatie tot verzekeren. Neem bij twijfel of vragen altijd contact op met uw verzekeraar of adviseur. 

Lees meer
Tijd dringt voor coronaclaims geannuleerde vluchten

Bijna twee jaar terug werden veel vluchten geannuleerd als gevolg van de corona-uitbraak. Vliegreizigers die hun geld nog terug willen van de luchtvaartmaatschappij moeten opschieten, waarschuwt de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Het begin van de pandemie is in maart inmiddels twee jaar geleden.

Wie toen een vlucht had geboekt die is geannuleerd en tot nu toe nog geen geld heeft teruggekregen van de luchtvaartmaatschappij, loopt het risico de claim daarop kwijt te raken, aldus de ILT. “In Nederland vervalt namelijk na twee jaar de claim en dan kunnen passagiers later niet meer naar de rechter. Zij moeten dus op tijd een procedure bij de rechtbank starten.”

Lees meer
Verwachting woningprijzen

Wanneer de hypotheekrentestijging beperkt blijft tot gemiddeld 2%, dan is een toename van de verkoopprijzen van woningen met 8% tot 10% op jaarbasis een reëel toekomstbeeld voor dit jaar. Mocht de hypotheekrente echter doorstijgen naar 3% tot 5%, dan moet rekening worden gehouden met een prijsdaling van woningprijzen. Nog een paar cijfers.

Waar in een gezonde markt een koper uit 7 woningen kan kiezen, kan hij nu uit nog geen 2 woningen kiezen. Weer een ander cijfer: op dit moment betreft 47% van de hypotheekaanvragen aanvragen waarbij maximaal 50% aflossingsvrij is.

Lees meer
Camper verhuren en verzekeren

Een camper verhuren aan particulieren? Dit kan financieel heel interessant zijn, maar dan moeten wel een aantal zaken goed geregeld worden. Houd er rekening mee dat een camper verhuren vrij arbeidsintensief is.

De verhuurder moet bijvoorbeeld een advertentie plaatsen op een website, de sleutels overhandigen, betalingen regelen, de camper na afloop van elke verhuurperiode checken op schade en eventuele schade herstellen en aangeven bij de verzekeraar. Een goed huurcontract opstellen is ook belangrijk.

Minstens net zo belangrijk is er voor te zorgen dat de verzekering op orde is!

Lees meer
Schatting stormschade bedraagt ruim 500 miljoen euro

Volgens de eerste schatting van het Verbond van Verzekeraars komt de verzekerde schade aan woningen, auto’s en bedrijfsgebouwen door Dudley, Eunice en Franklin uit op minimaal 500 miljoen euro. Verzekeraars ontvangen recordaantallen schademeldingen door deze stormen en verwachten nog veel gevolgschade. Dat blijkt uit een eerste inventarisatie van het Verbond van Verzekeraars. Nederlanders zijn in de regel goed verzekerd tegen schade door stormen. 

Auto’s met een WA-plusverzekering (beperkt casco) of allriskverzekering (casco) zijn verzekerd tegen schade door storm. Ongeveer twee derde van het wagenpark in Nederland heeft zo’n type verzekering.

Lees meer
Quorim relatie GuardWing safety blanket

Pech onderweg? Met de GuardWing safety blanket wacht je veilig op hulp! En je staat ook meteen warm en droog te wachten. Wel zo fijn! Een dagje weg, op zomervakantie naar Italië of wintersport naar Oostenrijk…en dan pech krijgen onderweg? Dat is niet te hopen!

Maar als het dan toch zo is, ben jij blij dat je deze deken in je auto hebt. Want dan wacht je veilig én comfortabel.

Lees meer
Meest gevraagd

Particuliere verzekeringen

Zakelijke verzekeringen

Overvoer ARAG 

Schade melden  

Uw Polismap

Aanraders

Quorim in beeld en geluid

Schadeformulier PDF

Preventiemaatregelen

Zekerheden APP

Vorige nieuwsbrief

Mutatieformulier Quorim

Over Quorom

Referenties

APS pensioenteam 

Dienstenwijzer

Privacy

Missie Quorim

Adviseurs van Quorim