Problemen om dit bericht te bekijken? Bekijk in uw browser.

nieuwsbrief juni 2021


Geachte relatie,

Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van juni met de volgende voor u geselecteerde onderwerpen:

  • Werknemer mag niet worden verplicht tot vaccinatie
  • Twee procent werknemers verzuimde vanwege corona
  • Afblazen Olympische spelen grootste claim ooit
  • Niet bewust van gevolgen uitlenen auto
  • Einde levensloopregeling
  • Quorim relatie Audio TV Centrum

Onze volgende nieuwsbrief kunt u in september verwachten. Wij wensen u veel leesplezier en een goede ontspannen zomervakantie toe.

Hartelijke groet,

QuorimWerknemer mag niet verplicht worden tot vaccinatie

Dat corona het gesprek van de dag is, is inmiddels wel een feit. We worden er allemaal mee geconfronteerd. Bij werkgevers leidt dit tot diverse vragen. Wat als u vermoedt dat een van uw werknemers het Covid-19 virus heeft? Wat mag u dan vragen? Wat mag u tegen andere werknemers zeggen en mag u de werknemer verplichten tot vaccinatie?

Een werkgever mag een werknemer niet verplichten zich te laten vaccineren tegen corona. Vaccinatie is vrijwillig. Een werkgever mag niet aan werknemers vragen of ze zijn gevaccineerd.

Lees meer
Twee procent werknemers verzuimde vanwege corona

Van alle werknemers gaf in 2020 ruim twee procent aan te hebben verzuimd met klachten die werden veroorzaakt door het coronavirus (zoals klachten aan luchtwegen en verkoudheidsklachten), en dat dit is bevestigd met een test.

Van alle bedrijfstakken was de groep werknemers die verzuimde vanwege coronaklachten met bijna vier procent het grootst in de zorg. Ook in het onderwijs en in de handel was dit met drie procent bovengemiddeld hoog. In de landbouw, de informatie en communicatie, en bij financiële instellingen (alle een procent) was het verzuim met klachten die werden veroorzaakt door het coronavirus relatief laag.

Lees meer
Afblazen Olympische spelen grootste claim ooit

Als de Olympische Spelen in Tokio worden afgelast, krijgt de verzekeringsindustrie naar verwachting ruim €2 miljard aan claims voor de kiezen. Dat zou de grootste schadepost ooit op annuleringsgebied zijn. Website Reinsurance News peilde bij herverzekeraars en makelaars wat hun verwachtingen waren met betrekking tot het sportevenement.

Door oplopende coronabesmettingen in Japan wordt de roep om afgelasting steeds luider. Meer dan de helft van de verzekeraars (56%) verwacht dat de Olympische Spelen dit jaar niet doorgaan

Lees meer
Niet bewust van gevolgen uitlenen auto

Ruim de helft van de autobezitters die zijn auto weleens aan een ander meegeeft, weet niet hoe het zit met de verzekering als er schade wordt gereden door de lener. Daardoor riskeren auto-uitleners bij schade onbewust kosten die kunnen oplopen tot wel 290 euro per jaar. Dat blijkt uit onderzoek van onder 1.000 respondenten.

Volgens het onderzoek zijn mensen zich er vaak niet van bewust dat degene die de auto leent altijd verzekerd is via de autoverzekering van de autobezitter. Een kwart van de Nederlandse auto-uitleners denkt zelfs dat degene die de auto leent, verzekerd moet zijn.

Lees meer
Einde levensloopregeling

Per 1 november 2021 eindigt de levensloopregeling. De spaarinstelling waar uw levensloopregeling loopt betaalt op dat moment uw levensloopsaldo uit en stort het op uw rekening, onder inhouding van loonheffing. Het is goed om nu al te kijken wat u met uw levensloopsaldo wilt en kunt. U kunt namelijk uw levensloopsaldo nu nog zelf opnemen en ‘activeren’voordat het op 1 november op uw rekening wordt gestort.

Wilt u uw levensloop saldo nog omzetten in verlof? Wilt u kijken naar de mogelijkheid om uw saldo te gebruiken om extra voor uw pensioen te sparen? Of kunt u het saldo gebruiken om extra premie te storten op uw lijfrente? Keuze genoeg, maar welke maakt u?

Lees meer
Quorim relatie Audio TV Centrum

Iedere maand presenteren wij u een bedrijf dat haar vertrouwen aan ons gegeven heeft en waarvoor wij verzekeringsadvies en actief beheer leveren.

Deze maand staat Audio TV Centrum bij ons in de schijnwerpers. Een Quorim klant van het eerste uur. De winkel vindt zijn oorsprong in de jaren 70, toen de eigenare  Roel en Wilbert nog amper konden lopen. Beide heren zijn hier eind jaren 90 in dienst gekomen. Roel vanuit zijn opleiding met een werk-leertraject en Wilbert vond hier zijn bijbaan.

Na hier jaren met plezier te hebben gewerkt kregen zij in 2009 de kans om de winkel samen voort te zetten. Deze kans grepen zij met beide handen aan. Met de toenemende concurrentie van de welbekende ketens en het internet hebben zij zich vol overgave ingezet op advies en kwaliteit en dit heeft zijn vruchten afgeworpen.

Lees meer
Meest gevraagd

Particuliere verzekeringen

Zakelijke verzekeringen

Lucien van der Schaaf 

Schade melden  

Uw Polismap

Pandemie wereld

Aanraders

Verzekeren dure BBQ

Quorim in beeld en geluid

Schadeformulier PDF

Preventiemaatregelen

Zekerheden APP

Vorige nieuwsbrief

Mutatieformulier Quorim

Over Quorom

Referenties

APS pensioenteam 

Dienstenwijzer

Privacy

Missie Quorim

Adviseurs van Quorim