Voor alles een oplossing

Wij denken in maatwerk.

Welke verzekeraars moet ik informeren?

Grofweg gezegd bestaan er drie soorten verzekeringen:
- levensverzekeringen,
- schadeverzekeringen,
- zorgverzekeringen.

Levensverzekeringen
U en uw ex-partner hebben misschien verschillende levensverzekeringen gesloten. Zoals:
- een kapitaalverzekering voor de hypotheek;
- een lijfrenteverzekering voor een aanvulling op het pensioen;
- een studieverzekering voor de kinderen.

Verdelen
Als u uit elkaar gaat, moet u deze verzekeringen verdelen. U kunt elke verzekering natuurlijk in tweeën knippen. Of u deelt de ene verzekering aan de een toe en de andere verzekering aan de ander. Daar zit wel een gevaar in: voor deze verzekeringen gelden meestal speciale fiscale regelingen. De kans is groot dat u en uw partner de premiebetalingen hebben afgetrokken voor de inkomstenbelasting. Of dat de uitkering in principe belastingvrij is. Dat betekent dat u de verzekeringen niet zomaar kunt wijzigen. Voor u het weet, komt de Belastingdienst met een fikse aanslag. Laat u daarom eerst goed inlichten!

Schadeverzekeringen
Daarnaast is het belangrijk dat u de verzekeraars van u andere polissen informeert over uw scheiding. Loop daarom al uw verzekeringen goed door. Controleer of u deze moet aanpassen of misschien kunt opzeggen.

Naam of bedrag
Soms hoeft u alleen de naam op de polis aan te passen, In andere gevallen moet u misschien het verzekerde bedrag aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan de inboedelverzekering. Toen u samenwoonden, was het verzekerde bedrag daarvoor waarschijnlijk hoger dan nodig is nu u alleen woont.

Voor het gezin
Er zijn ook verzekeringen die u in gezinsverband hebt gesloten. Zoals een rechtsbijstandverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering. Als u na de scheiding alleen gaat wonen, is een verzekering voor u alleen voldoende. In dat geval bespaart u op de premie.

Auto en no-claim
Let op: de autoverzekering kan nog een punt van discussie zijn als de verzekering op naam van uw partner stond. En dan met name de no-claim. Je kunt namelijk niet zomaar de no-claimkorting van je ex-partner overnemen of gebruiken. Overleg dit met uw adviseur.

Zorgverzekering
Als u apart gaat leven, meldt dat dan ook aan uw zorgverzekeraar. De basisverzekering komt dan alleen op uw naam te staan. Heeft u de zorg over uw kinderen, dan blijven die gratis op uw polis meeverzekerd. Ze zijn dan wel jonger dan achttien jaar.

Aanvullende verzekering
Het is verstandig te kijken naar de eventuele aanvullende verzekering. Misschien heeft u een dure variant gesloten door de gezondheidstoestand van uw ex-partner. In dat geval kunt uw overwegen voor uzelf een goedkopere aanvullende verzekering te kiezen.

(bron: Verbond van Verzekeraars 2013)

Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top