Wij staan voor u klaar.

Ook als het even tegen zit.

Independer niet langer onafhankelijk

Achmea heeft een meerderheidsbelang van 77% genomen in vergelijkingssite en online tussenpersoon Independer.nl.

Doel van de overname is "dat consumenten weer blindelings kunnen vertrouwen op verzekeringen". Achmea koopt de aandelen van de huidige aandeelhouders NPM Capital en Paerel en neemtkantoorpand Independer bovendien een deel van de aandelen van het management van Independer.nl over. "Oprichters en management behouden 23% van de aandelen", aldus beide partijen. Zij denken nu de ontwikkeling van klantgerichte producten en diensten te kunnen versnellen. "Het aandelenbelang van Achmea onderstreept het langetermijncommitment tot verandering. De positie van Independer.nl als objectieve vergelijkingssite voor consumenten blijft gegarandeerd", bezweren de nieuwe partners. "Alle verzekeraars behouden gelijke kansen in de vergelijking." Independer ziet in de overname de mogelijkheid om behalve de polisvoorwaarden
ook de kwaliteit van de geleverde diensten achter de verzekering te vergelijken. "Een belangrijk streven van beide partijen is bijvoorbeeld het toegankelijk maken van het inzicht in de kwaliteit van zorgaanbieders, zoals ziekenhuizen, huisartsen en fysiotherapeuten."

De hoeveelheid informatie op internet zorgt voor keuzestress bij de consument, stelt Independer."Wij werken al jaren aan het transparant maken van het aanbod. Samen met Achmea willen wij nu een volgende stap nemen om de onzekerheid bij consumenten verder terug te dringen: het ontwikkelen van klantgerichte en betrouwbare producten en diensten." Een raad van toezicht moet onder leiding van Arthur Docters van Leeuwen de objectiviteit van Independer.nl en de privacy van consumenten waarborgen. Nevendoel is het ontwikkelen van klantvriendelijke verzekeringen. "Achmea krijgt zo nog meer zicht in de verzekeringswensen van Nederlanders. Die kennis gaan we aanwenden om onze verzekeringen klantgerichter te maken", zegt Achmea-bestuurslid Danny van der Eijk.

Achmea is met € 18,9 (19,6) mld premieomzet het grootste verzekeringsconcern van ons land. Independer was vorig jaar goed voor een omzet uit bemiddeling van € 20,2 mln; in 2010 werd een nettoverlies geleden van € 3,1 mln. In Hilversum zijn 182 mensen werkzaam voor het bedrijf.

bron: Assurantiemagazine 20-12-2011

Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top