Voor alles een oplossing

Wij denken in maatwerk.

Aansprakelijkheidsverzekering

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Korte omschrijving

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking tegen het aansprakelijkheidsrisico in het kader van de beroepsuitoefening. Het gaat daarbij dus om fouten die een deskundige maakt, waardoor een ander (de cliënt) schade lijdt. In tegenstelling tot de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) beperkt de beroepsaansprakelijkheidsverzekering de dekking tot aansprakelijkheid voor de zogenaamde zuivere vermogensschade, dat wil zeggen schade zonder dat er sprake is van schade aan personen of zaken. Voor dit laatste - zeer wezenlijke - risico blijft het noodzakelijk een Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven te sluiten (AVB).

Verdere specificatie

Omdat het aansprakelijkheidsrisico niet voor iedere beroepsgroep gelijk is, zijn er verschillende beroepsaansprakelijkheidspolissen ontwikkeld, toegespitst op het specifieke risico van een bepaald beroep. De dekking sluit aan op de algemene voorwaarden die elke georganiseerde beroepsgroep voor haar leden heeft opgesteld. Sommige beroepsgroepen kennen een verzekeringsplicht met een bepaald minimaal verzekerd bedrag.
De beroepsaansprakelijkheidspolis biedt dekking tegen schade uit beroepsfouten, mits deze binnen de verzekerde hoedanigheid worden gemaakt. Zo zal een makelaar die als bouwkundige gaat optreden, nul op het rekest krijgen als uit de bouwkundige advisering schade voortvloeit. Hij handelt daarmee namelijk niet meer binnen de grenzen van het makelaarsberoep.

Doelgroep

Vrije beroepsbeoefenaren (met name advocaten, artsen/specialisten, accountants en belastingconsulenten, notarissen, architecten, assurantietussenpersonen en makelaars o.g.). Meer informatie over de beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor advocaten vindt u hier: beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor advocaten.

Waarvoor bent u verzekerd?

U bent verzekerd als door u of uw medewerker een fout is gemaakt of een verkeerd advies is gegeven en uw bedrijf wordt daarvoor aansprakelijk gesteld door uw opdrachtgever. De verzekeraar vergoedt dan de schade en de kosten voor rechtsbijstand. Ook worden de kosten vergoed van verweer en rechtsbijstand bij ongegronde claims.

Waarvoor bent u niet verzekerd?

  • Inkomsten die u misloopt als u daar door uw fout geen recht meer op heeft
  • Kosten die u maakt om uw werk opnieuw uit te voeren
  • Schade die ontstaat doordat uw opdrachtgever niet het resultaat behaalt dat u hem heeft beloofd
  • Schade die u expres heeft veroorzaakt

Voorrisico

Heeft u de Beroepsaansprakelijkheids­verzekering afgesloten? En stelt iemand u aansprakelijk voor een fout die is gemaakt vóór de ingangsdatum van de verzekering? Dan is dit niet standaard meeverzekerd. Wel kunt u dit ‘voorrisico’ meeverzekeren binnen de Beroepsaansprakelijkheids­verzekering.

Premie

De premie is afhankelijk van de hoedanigheid en de omvang van het bedrijf. Omdat sommige beroepsgroepen eisen stellen aan de hoogte van het verzekerde bedrag, gelden er veelal minimumpremies. Quorim doet op dit gebied onder andere zaken met Hiscox Nederland, Markel Nederland, Nationale Nederlanden en a.s.r. verzekeringen

Indien u meer inlichtingen over deze bedrijfsverzekering wenst kunt u met ons contact opnemen.  

(laatst aangepast op 14 oktober 2017)
 


 

Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top