Van dekking verzekerd

Ook als het wat verder van huis is.

Uitvaartkosten

01-10-2015

Op de vraag of men als nabestaande deze kosten binnen een betalingstermijn van 30 dagen zou kunnen betalen als een dierbare overlijdt, geeft 29% van de ondervraagden aan hiervoor geen enkele mogelijkheid te zien. 12% geeft aan het bedrag niet zelf te kunnen betalen, maar verwacht wel het geld op andere wijze bij elkaar te krijgen. Eén op de tien mensen heeft geen idee of ze de kosten binnen de gestelde betalingstermijn kunnen betalen.

Lager opgeleiden en jonge mensen vaker moeite met betalen
Uit het onderzoek blijkt dat met name lager opgeleiden denken de kosten van de uitvaart van een dierbare niet te kunnen betalen. Maar liefst 39% van de respondenten in deze categorie zegt geen enkele mogelijkheid te zien om het bedrag binnen de betalingstermijn bij elkaar te krijgen. Van de hoog opgeleiden denkt slechts 18% dit niet te kunnen. Ook leeftijd speelt een rol. Hoe jonger, hoe meer moeite men denkt te hebben om de uitvaartkosten te betalen. Zo geeft meer dan een derde van de mensen tot 30 jaar aan geen enkele mogelijkheid te zien om de kosten te betalen en een kwart denkt het alleen met hulp van anderen te kunnen. In de leeftijdscategorie 65 plus verwacht slechts iets minder dan een kwart moeite te hebben om de kosten te kunnen betalen.

Uitvaartverzekering
In totaal denkt 42% van de mensen dat zij niet, of alleen met hulp van anderen, de kosten van de uitvaart van een dierbare zou kunnen betalen. Toch heeft zo’n 30% van de Nederlanders zelf ook geen uitvaartverzekering. Bij het overlijden van een dierbare komt veel kijken. In een korte tijd moet er veel geregeld en besloten worden. Veel mensen hebben geen idee met welke zaken ze ineens geconfronteerd worden. En hoe het zit met de kosten. Het is verstandig om daar vooraf over na te denken.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top