Problemen om dit bericht te bekijken? Bekijk in uw browser.

nieuwsbrief mei 2019


Geachte relatie,

Hierbij ontvangt u de Quorim nieuwsbrief van mei met de volgende onderwerpen:

  • Snorfiets op rijbaan
  • Brandgevaarlijke werkzaamheden
  • Betalingstermijn van uw verzekeringen 
  • Subsidie ladingdiefstallen
  • Inboedel weer duurder
  • De All Risk Annuleringsverzekering
  • Quorim realtie: KN Travel

Onze volgende nieuwsbrief kunt u verwachten in juni.

Wij vertrouwen erop, u met deze informatie van dienst te zijn geweest en wensen u veel lees plezier toe.

Hartelijke groet,

Quorim
Henk SmitSnorfiets op rijbaan

Vanaf 8 april moet er in Amsterdam, binnen de ring A10, met een snorfiets op de rijbaan worden gereden. Daarbij geldt ook de verplichting om een helm te dragen. Buiten de ring A10 verandert er nu nog niets. Daar blijven snorfietsen op het fietspad rijden.

Een helm is daar ook niet verplicht. Heeft deze nieuwe regeling nog invloed op de aansprakelijkheid bij verkeersongevallen?

Lees meer
Brandgevaarlijke werkzaamheden

Veel van de branden ontstaan door werkzaamheden waarbij vonken vrijkomen en/of vlammen worden gebruikt. U kunt hierbij denken aan slijpen, lassen en andere dergelijke werkzaamheden. Dit risico is aanzienlijk te verkleinen door voorafgaande aan de werkzaamheden een veiligheidsprocedure toe te passen.

Ook de verzekeraars willen dit risico graag verkleinen en hebben daarom in de polisvoorwaarden een clausule ”Brandgevaarlijke Werkzaamheden”opgenomen.

Lees meer
Betalingstermijn van uw verzekeringen

Verzekeraars trekken de lijntjes strak als het gaat over het betalen van uw premie. Betaalt u de premie niet op tijd dan heeft dat gevolgen voor uw dekking.

Verzekeraars verwachten namelijk dat de betalingsprocedure naadloos aansluit op de bepalingen in de verzekeringsvoorwaarden. In dit artikel leest u wat dat voor u betekent.  

Lees meer
Subsidie ladingdiefstallen

Nederland krijgt uit een Europese pot voor infrastructuur 4 miljoen euro subsidie voor beveiligde parkeerplaatsen voor vrachtwagens. Het geld moet helpen om het aantal ladingdiefstallen terug te dringen. Dat is al jaren een kostenpost voor transportverzekeraars.

De provincies waar het geld wordt geïnvesteerd zijn ook de plaatsen waar de meeste ladingdiefstallen plaatsvinden. De snelwegen A2, A67 en A73 zijn volgens de politie hotspots voor ladingdieven.

Lees meer
Inboedel weer duurder

Het Verbond van Verzekeraars heeft een nieuwe Herbouwwaardemeter Woningen voor 2019 gepubliceerd. In de nieuwe berekeningen is door adviesbureau Arcadis zoals ieder jaar rekening gehouden met inflatie, constructieprijzen, (innovatief) materiaalgebruik, aangepaste of uitgebreide bouwregelgeving en individuele omstandigheden.

Voor het vaststellen van de (vervangings)waarde van de inboedel heeft het Verbond voor 2019 jaar het indexcijfer vastgesteld op 148, waar de index in 2048 nog op 142,7 stond.

Lees meer
All Risk annuleringsverzekering

U kunt de Annuleringsverzekering volledig aanpassen aan uw wensen. Kies voor een standaard Annuleringsverzekering of een erg uitgebreide All Risk Annuleringsverzekering.

Beide verzekeringen gelden voor vertrek én tijdens uw vakantie. U bent daarmee beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen. Is een gebeurtenis of situatie vóór het afsluiten van de Annuleringsverzekering al bekend? Dan biedt een Annuleringsverzekering geen dekking.

Lees meer
Quorim relatie KN Travel

Deze maand presenteren wij Quorim relatie KN Travel. Touringcarbedrijf KN Travel is een jong en dynamisch bedrijf. Het management wordt geleid door het echtpaar Kees en Netta Vlastuin. Beide hebben ruime ervaring in de touringcar en reisbranche.

Hun doel is om reizigers een aangename dag te bezorgen. Wanneer groepen groter zijn dan zij met hun eigen touringcars kunnen vervoeren, doen zij een beroep op collega-vervoerders. Zo kunnen zij voor alle groepen een passende oplossing creëren.

Lees meer
Informatie

Particuliere verzekeringen

Zakelijke verzekeringen

Vorige nieuwsbrief

Mutatieformulier Quorim 

Verzuimsignaal  

Collectief verzekeren

Rente informatie

Indicatie rente

Hypotheekrente NHG  

Variabel:  1,50%

5 jaar vast: 1,25%

10 jaar vast: 1,55%

Spaarrekening  0,25%

Overig

Referenties

Tarieven Quorim

APS pensioenteam 

Dienstenwijzer

Privacy

Missie Quorim