Problemen om dit bericht te bekijken? Bekijk in uw browser.

nieuwsbrief februari 2019


Geachte relatie,

Hierbij ontvangt u de Quorim nieuwsbrief van februari met de volgende onderwerpen:

  • Airbnb en verzekeren
  • Medische kosten tijdens uw wintersport
  • Fonds voor asbestdaken
  • Kop in het zand voor geldzaken
  • De wereld van cyber
  • Uw schade goed geregeld
  • Quorim relatie: Fons Linders Tuinmeesters

Onze volgende nieuwsbrief kunt u verwachten in maart.

Wij vertrouwen erop, u met deze informatie van dienst te zijn geweest en wensen u veel lees plezier toe.

Hartelijke groet,

Quorim
Henk SmitAirbnb en verzekeren

Steeds meer mensen kiezen er voor hun huis soms te verhuren via Airbnb. Naast dat het financieel wat oplevert onstaan er ook leuke sociale contacten. Vaak wordt er niet aan gedacht om de verzekeraar te informeren.

Want het verhuren heeft invloed op zowel de inboedel- als opstalverzekering. Het verhuren van een (deel van de) woning is meestal niet verzekerd op de gewone woonverzekering.

Lees meer
Medische kosten tijdens uw wintersport

Stel, u breekt onverhoopt uw been tijdens de afdaling op de piste. U moet van de piste worden weggehaald door (medische) hulpdiensten en u komt in het ziekenhuis terecht voor medische hulp. Dit wordt vergoed door uw zorgverzekeraar of toch niet?

Uw zorgverzekeraar vergoedt gedeeltelijk de geneeskundige kosten, maar de kosten van de hulpdiensten voor het vervoer, zoals een helikopter, banaan of gipsvlucht, vallen niet altijd binnen de dekking van uw zorgverzekering.

Lees meer
Fonds voor asbestdaken

De regering werkt aan een verbod op asbestdaken. Als dit verbod doorgaat, zijn asbestdaken per 2024 verboden. De Tweede Kamer heeft al ingestemd met het wetsvoorstel. De Eerste Kamer moet het wetsvoorstel nog beoordelen.

Om de versnelling van de sanering van asbestdaken te blijven steunen, werken het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting, provincies, gemeenten en IenW samen aan een fonds. Daarmee wordt de omslag van subsidiëring naar financiering gemaakt.

Lees meer
Kop in het zand voor geldzaken

Jongeren houden niet van het regelen van geldzaken. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van verzekeraar Aegon. Die ‘geldregelhekel’is het sterkst toegenomen onder 25- tot en met 34-jarigen.

Geldregelhekel is één van de vijf factoren die financieel bewustzijn bepalen. Het financieel bewustzijn is in deze leeftijdscategorie óók het sterkste afgenomen. 65-plussers hebben de minste hekel aan het regelen van hun geldzaken en het hoogste financieel bewustzijn.

Lees meer
De wereld van Cyber

Een ieder met een internetaansluiting loopt het risico slachtoffer te worden van een cyberaanval, zo eenvoudig is het eigenlijk.  Dit geldt niet alleen voor de computer maar ook voor de draadloze camera, de thermosstaat of de printer. Deze conclusie kon afghelopen week worden getrokken tijdens de cyberbijeenkomst van Achmea in de Koepelgevangenis in Breda.

Dagvoorzitter was misdaadjournalist John van den Heuvel en hij heeft de ogen van alle aanwezigen goed geopend.50% van de mkb-bedrijven krijgt te maken met een cyberincident. 

Lees meer
Uw schade goed geregeld

Wij houden van persoonlijk en professioneel contact met onze relaties. Dat is niet alleen bij het aanvragen of muteren van een verzekering, maar ook indien u onverhoopt een schade heeft. Onze schadeafdeling kent inmiddels 10 collega’s die allemaal breed  inzetbaar zijn. U wordt dus altijd geholpen door een deskundig medewerker en komt niet in een ellenlang keuzemenu terecht.

Uit een recent onderzoek onder 768 respondenten blijkt dat wij in alle gevallen goed scoren en dat is een uitkomst waar wij erg trots op zijn!

Lees meer
Quorim relatie Fons Linders

Aan de rand van het Van Gogh dorp Nuenen is het bedrijf Fons Linders Tuinmeesters gevestigd. Het top hoveniersbedrijf bestaat dit jaar 40 jaar. Sinds vorig jaar is Jan Verhoeven mede-eigenaar.

Daar waar Fons zich volledig toelegt op het ontwerpen van exclusieve tuinen is Jan naast de dagelijkse leiding verantwoordelijk voor het samenstellen van sfeervolle en karakteristieke beplanting.

Lees meer
Informatie

Particuliere verzekeringen

Zakelijke verzekeringen

Vorige nieuwsbrief

Mutatieformulier Quorim 

Verzuimsignaal  

Collectief verzekeren

Rente informatie

Indicatie rente

Hypotheekrente NHG  

Variabel:  1,50%

5 jaar vast: 1,30%

10 jaar vast: 1,70%

Spaarrekening  0,35%

Overig

Referenties

APS pensioenteam 

Dienstenwijzer

Overname VAB Boeijen

Privacy

Missie Quorim